Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Weekend på en tisdag

Weekend á la Campioni

Å så kommer du den här efterlängtade (???) helgposten till slut. Jag förstår att ni längtat ihjäl er – alltså VAD gjorde Nina i helgen – I gotz to know!!! Eller?

Lördagen började extremt Bullerbyn-aktigt genom att vi ÄNTLIGEN fick en tid på ett musteri i Stockholm, nog för att vi fick köra genom hela staden till Lidingö men ändå, det blev ju en mysig utflykt. Så ska ni musta, boka tid i tid så att säga. Vi kom med 65 kilo äpplen vilket gav 40 liter supergod must. Så himla härlig känsla det är att något en plockat i sin egen trädgård blir något så lyxigt. Weekend á la Campioni

Annons

Och snabbt gick det – 20 minuter tog det, alldeles lagom för att hinna med en kort fika innan den varma musten stod färdig i sina 5-liters-dunkar. Kan verkligen rekommendera det här stället, alla fick oss att känna oss så välkomna, det var idel leenden och avslappnad stämning. Underbart!Weekend á la Campioni

Annons

Weekend á la Campioni

Essie hjälpte såklart till och var väldigt fascinerad över hur varm musten var när den var färdig. Inga tillsatser – bara upphettat och pastöriserat.

Weekend á la Campioni

Weekend á la Campioni

Annons

Så här fin färg blir det på musten. Så fresch va! Skål!

Weekend á la Campioni

Efter musteriet åkte vi hem och traskade sen till Gamla Enskede vilket tar ungefär 10-15 minuter för Gamla Enskede-dagen med superstor och rolig loppis. Det började bra med två riktiga fynd genom de här två fina Höganäs-krusen. Mina föräldrar har alltid haft det i huset som jag vuxit upp i och jag tycker typ att de är det finaste som finns! Så score!

Sen fyndade Essie lite för sin veckopeng (10 kr varje lördag) och Simone köpte en resväska med Elsa&Anna på (till Essie). Efter en timma fick Simone spel på att det var så mycket folk och för att han typ hatar loppisar, haha, så jag skickade hem honom och tog en vända till med barnen och hittade lite kläder, lite tavlor, ja lite allt möjligt kul.

Annons

Weekend á la Campioni

Kvällen avslutades med en drink med de här drömtjejerna (+ Marcella). Så himla smidigt det är att gå ut efter att man ätit middag med familjen och barnen somnat, alltså de vet ju inte ens att man varit borta = noll dåligt samvete eller saknad. Win win.

Weekend á la Campioni

På söndagen plockade jag äntligen av björnbären, så smarrigt till morgonens havreyoghurt.  Weekend á la Campioni

Annons

Sen röstades det förstås! Ni vet vad jag röstade och det känns extra bra såhär i efterhand att veta att min röst gjorde nytta. Självklart fälldes det en högtidlig tår i röstbåset – alltså, det känns alltid så himla stort och vackert att rösta!!!Weekend á la Campioni

Resten av söndagen samlades vi ett gäng och dämpade vår valångest tillsammans med hopp i studsmatta, grill och häng framför valvakan.

2 kommentarer till “Weekend på en tisdag”

  1. Agnes skriver: 12 september, 2018

    Vad skönt att höra att det inte bara är jag som blir tårögd av att rösta, när valarbetaren tog emot mina röster och sa ”röstar blått, röstar gult, röstar vitt” fick jag verkligen kämpa för att tårarna inte skulle spruta!


    1. Nina Campioninina.elle.se skriver: 13 september, 2018

      Alltså precis samma här, först typ när jag förklarade för Essie vad vi skulle göra, sen i röstbåset och sen när jag lämnade lapparna – jag bara ”å tack tack tack” till varenda representant, hahaha.


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/syskon/