Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Vongole á la Campioni

Recept! Vongole á la Campioni - gott som bara den och superenkelt!

SMASK! Nu har det blivit dags för ännu ett recept och kanske är det det enklaste i ordningen då det krävs så otroligt lite. Däremot vad som krävs är bra råvaror och det kanske är där det kan bli lite krångligt i vårt lilla land, vongole växer inte på träd här men det bör gå att få tag på i välsorterade butiker. Detta är ju precis som risotto en italiensk klassiker. Så. Nu kör vi.

Annons

Det som behövs: 

vongole
spagetti
vitlök
persilja
olivolja
vitt vin
hackad chili (om man vill)

Annons

Gör såhär: 

  1. Viktigast i hela jobbet är att få själva vongolen ren. Skölj först i ett durkslag, låt vatten rinna över i cirka 10 minuter och vänd och snurra på dem så gott det går. Sen lägger du dem i en kastrull med vatten över hela i cirka 2-3 timmar. När de legat där så sköljer du igen i rinnande vatten. Det är så lätt att sand finns kvar i musslorna, därav denna noggrannhet.
  2. Sätt igång stekpanna och stek vitlök i olivolja, för lite extra twist, lägg i lite hackad chili.
  3. Koka pastan.
  4. När det är cirka 2 minuter kvar på pastatiden lägger du i vongolen i stekpannan tillsammans med en gnutta vitt vin.
  5. När vinet absorberats och pastan hällts av stjälper du även ner pastan i stekpannan.
  6. Innan du serverar lägger du i lite hackad persilja.

KLART! Hur enkelt som helst eller hur!? Och cirka hur gott som helst också! Lycka till.

Annons

Recept! Vongole á la Campioni - gott som bara den och superenkelt!

Dela på:
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/fredagsviben-23/