Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Veckans filmtips: Downsizing

Nu var det ju alldeles för längesen vi pratade film i den här bloggen eller vad säger ni!? Jag brukade ju göra lite listor back in the days men tänker att lite korta snabb filmtips kanske är ännu bättre!? Så först ut är en rulle som är ganska perfekt att se en lördagkväll när barnen lagt sig eller på söndagen tillsammans med kompisar. Det är nämligen en film som gärna skapar intressanta samtal efter.

Annons

Veckans filmtips är: Donwsizing
Medverkande: Matt Damon, Kristen Wiig, Christoph Waltz, Rolf Lassgård mfl
Regi: Alexander Payne
Handling: På grund av att jorden är överbefolkad så behöver forskarna komma på en lösning och man hittar ett sätt att krympa människan. En man inser då att han skulle få ett bättre liv om han skulle krympa sig till några centimeter lång och därmed leva i överflöd.
Typ av film: Satir

Annons

Jag är väldigt förtjust i satirer och här får vi bra satir åtminstone halva filmen. Resten av filmen handlar kanske mer om drömmar, hopp och kärlek som det så ofta blir. Men därunder någonstans kommer den här kittlande tanken ”tänk om man kunde krympa sig” och leva ett Nils Karlsson Pyssling liv – skulle jag våga? Skulle du? Matt Damon är bra som förvirrad och sviken pyssling och filmen gör att man verkligen vill diskutera allt från befolkningen på jorden och forskning. Bara för att man kan göra en sak – betyder det att man borde? Filosofiska tankeställningar dyker upp och det är väl exakt därför film behövs, tänker jag. Man kan också se den som ett lite mer seriöst alternativ till ”Älskling, jag krympte barnen”, käka popcorn och mysa. För det är också en mysfilm och inte bara satirisk, som sagt.

Betyg: NNN

 

Annons

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/ootd-71/