När vi var på möhippa förra helgen (här är mina bästa möhippetips)så gjorde några av tjejerna en helt SINNESSJUK kladdkaka. Jag kunde inte sluta äta och förstod inte riktigt hur de hade lyckats göra en kladdkaka så mm...extra allt liksom. Till slut fick jag svaret att det vaaaar ju ingen regelrätt kladdkaka utan en chokladfudgetårta. Fatta vilket underbart ord. Jag beordrade sagda tjejer att genast ge mig receptet (eventuellt kanske jag bakar någon gång inom det närmsta två-tre åren) så jag tänkte dela med mig till er. OBS, bilden har jag googlat fram - själv hade jag fullt upp att äta så kunde inte hålla på att fotografera hela tiden, det fattar ni ju. Ok, här kommer den: världens godaste kladdkaka a k a chokladfudgetårta. Ingredienser till själva kakan. Cirka 10 bitar 150 g smör 2 st ägg 2,5 strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 msk kallt kaffe 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 tsk bakpulver Ingredienser till fudgen 1,5 dl vispgrädde 1,5 dl strösocker 2 msk ljus sirap 100 g mörk choklad (helst 70% kakakohalt) 75 g smör (rumstemp) Just do it: 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret. 3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen. 4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna. 5. Pudra över kakao. Lägg gärna på lite fina bär på toppen. KLART! Servera med vispad grädde eller vaniljglass (eller varför inte båda, är ju inte som man redan spräckt kalorigränsen ändå liksom) och lite färska bär. ÄT. NJUT. TACKA MIG. (Obs ska ärligt säga att jag inte vet vem som är själva konditorn bakom den här magiska kakan, i så fall hade jag länkat och tackat, du måste vara en smart jävel)