Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Tre tv-serier jag älskar nu

Nina Campioni Throwback Thursday

En av mina absolut största intressen är tv, film och musik. Pre kids var det något jag lade all vaken tid på, det och fotboll. Jag hade stenkoll på allt, visste när artister skulle släppa nytt, när de spelade konsert, när en ny film kom och vilka som höll på att spelas in nu, jag åkte på alla festivaler och jag hade till och med ett eget tv-program om just film (därav bilden ovan, haha) . När Essie kom blev det lite mindre tid att ha koll och när Rocco kom så blev den tiden nästintill obefintlig. Lägg därtill en italienare som inte alls vill kolla på det jag vill kolla på alltid så fattar ni att det här har runnit mig lite ur händerna. Men jag kämpar med näbbar och klor att ta tillbaka lite knowledge, bland annat med hjälp av briljanta Brita och Parisa men också nu när barnen är lite äldre och man sover lite bättre så finns det ju faktiskt ork att stanna uppe lite längre på kvällarna! Och då kan man ju KOLLA PÅ SAKER har jag nyupptäckt. Så därför: tre tv-serier som är svinbra och som jag kollar på just nu.

Annons
Annons

Workin’ Moms
Den här serien fick jag faktiskt tips från en av er läsare (shout out till dig!!!) om och tack och lov för det. Serien följer Kate, Anne och Frankie, tre nyblivna mammor som försöker fixa kids och karriär i Toronto och jag tror att just Toronto är nyckeln här till varför det är så bra och ”real” om än överdrivet. Eftersom det är Canada och inte USA så är man inte rädd för att svära, visa upp depression, visa upp kroppsdelar, mens, läckande bröst och andra RIKTIGA saker. Utan man har kul med det och visar upp en sida av mammalivet som är all to real och samtidigt humoristiskt. Många LOL-moments och jag är framför allt helt kär i karaktären Anne. Mäktigt är också att det är Catherine Reitman som spelar Kate som skapat och som också regisserar serien.

Fleabag
Den här serien tog hem flera Emmys förra veckan och välförtjänt även ifall man hade önskat att Julia Louis-Dreyfus skulle bli historisk genom att vinna 9 statyetter, men men… Fleabag kör på greppet att ”bryta den fjärde väggen” det vill säga att huvudkaraktären då och då vänder sig till oss tittare och säger något – så som man också gör i House of Cards tex. Jag gillar det! Hela första säsongen var det enbart Phoebe Waller-Bridge show, hon är otroligt rolig men man kanske saknade något mer. Något för henne att göra liksom. Serien kretsar kring hennes lovelife och hennes försök att dämpa sorgen efter sin bästa väns död. I andra säsongen får hon det som behövdes för att lyfta hela serien, nämligen en motspelare och en karaktär värdig henne i Andrew Scott. Svart humor görs ju som vanligt i England och det här är proper svart komedi – och återigen är det en kvinnan som skapat mästerverket. Phoebe Waller-Bridge har både skapat serien, skriver manus och spelar huvudrollen. Yes yes yall!

Annons

The assassination of Gianni Versace – American Crime Story
Ja, den här är ju långt ifrån ny men jag har helt enkelt inte hunnit tidigare okeeeej. American Crime Story-gänget hade ju tidigare gjort People vs O.J så förväntningarna på det här var ju skyyyyyhögt. Har ni inte sett O.J-serien måste ni GENAST! I alla fall, mordet på Gianni Versace minns jag inte så mycket av, det som flashat förbi är glossy bilder på kändisar som sörjde men inte så mycket mer. Serien tar upp lika delar maktkamperna och kärleken inom Versace-familjen som den stora och mest intressanta storyn om mördaren Andrew Cunanan spelad av den otroliga Darren Criss. Det är spännande, ibland febrigt och alltid otroligt snyggt rent visuellt! Missa icke.

 

Annons

 

2 kommentarer till “Tre tv-serier jag älskar nu”

  1. Milena Perisutti Niia skriver: 03 oktober, 2019

    Hej Nina. Jag bara måste få tipsa om serien Derry Girls på Netflix. Började kolla av en slump när jag var hemma o sjuk. Den är sååå bra. Sörjer att det är slut (2 säsonger) eftersom inget kommer ens i närheten. Lifechangeing! Snälla prova i alla fall….


    1. Nina Campioni skriver: 06 oktober, 2019

      ÅH! jag såg precis trailern häromdagen och blev genast väldigt sugen men hade inte hört något om den innan. Kul, då ska jag verkligen ge den ett försök. Tack för tipset!!!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/fridays-for-future-sa-var-klimatmarschen-27-september-2019/