Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

The mother of all loppisar

Sveriges största loppis på Gnistan - Listerby IK

Helloo måndag! I helgen var det sommarens STORA händelse – ja, i alla fall om man är lite loppisgalen så som jag och min mamma är – nämligen Sveriges STÖRSTA loppis på Gnistan arrangerad av Listerby IK. Närmare 3000 personer springer in till denna megaloppis där man kan fynda i stort sett vad som helst, och det gjorde vi också! Typ.

Annons

Vi började med en varmkorv till barnen medan vi väntade på att grindarna skulle öppnas – tillsammans med ett hyfsat stort gäng människor…

Annons

Sveriges största loppis på Gnistan - Listerby IK

När nedräkningen börjar så taggas det till vill jag lova – kolla in hur folk rusar in här!

(mamma gör även ett tv-inhopp här, se om du kan hitta henne!)

Sveriges största loppis på Gnistan - Listerby IK

Annons

Jag var främst ute efter en cykel till Essie som hon kan ha här i Blekinge och utemöbler.

Sveriges största loppis på Gnistan - Listerby IK

Vi hittade den här lila faran för 50 kronor – som hittat!  Och så fick hon en Elsa-docka för en 5a!Sveriges största loppis på Gnistan - Listerby IK

Den här fina gruppen stod jag och bevakade läääänge men precis när jag trodde att jag lyckats vinna den för 400 kronor så kom det ett äldre par som såg ut som troll och sprutade eld som drakar (ok kanske överdriver lite pga sur) och bjöd över mig. Där och då kände jag att ”VA 500 KRONOR, ALDRIG I LIVET VAD MYCKET PENGAR” men så kommer man hem till den riktigt världen och inser att 500 inte är någonting för fyra vackra fåtöljer i superskick plus bord. Hyfsat ånger nu alltså!

Annons

Sveriges största loppis på Gnistan - Listerby IK

Fikakorg och glasspaus måste man ha – vi är ju såna långsittare som kommer till den här loppisen och stannar så länge den håller på, då måste man ha lite pauser mellan varven. Jag sa ju att vi är loppistokar!Sveriges största loppis på Gnistan - Listerby IK

Här är en del av skörden! Det blev en hiiiimla massa tavlor. Varför har du köpt en tavla med ett japanskt hus på undrar du – jamen kolla in ramen!? Så vacker! När loppisen börjar närma sig slutet så får man köpa en låda för 50 kronor och fylla den så mycket man kan – så jag drog med mig ett helt gäng med fina ramar hem, äntligen kanske vi kan få upp en del av tavlorna som ligger ihoprullade där hemma!  Det blev också ett och annat klädfynd, två vackra kapsylöppnare och såklart, några små bilar till Rocco. Och jag spenderade inte mer än 140 kronor allt som allt. Caaaaatching!

Någon som var på loppisen?

Annons

Update: jag visste ju när jag skrev ovan ”japanskt hus” att jag inte visste vad jag pratade om alls så tur då att jag har lite mer pålästa och upplysta läsare för såhär ligger det till:

”Det är faktiskt inte hus, utan port(gate) och är koreanskt. Det är utsikt över Seoul. Jag tror det är Sungnyemun Gate som är landets nationalskatt nr. 1 på tavlan och sen ser man N Seoul Tower bakom den.” Tack kära läsare för detta!

8 kommentarer till “The mother of all loppisar”

 1. Jenny skriver: 22 juli, 2019

  Vilken vacker mamma du har 🙂


  1. Nina Campioni skriver: 22 juli, 2019

   Visst har jag! <3


 2. Gabriela skriver: 22 juli, 2019

  Hej Nina! Den där tavlan med ett japanskt hus. Det är faktiskt inte hus, utan port(gate) och är koreanskt. Det är utsikt över Seoul. Jag tror det är Sungnyemun Gate som är landets nationalskatt nr. 1 på tavlan och sen ser man N Seoul Tower bakom den. 🙂


  1. Nina Campioni skriver: 22 juli, 2019

   ÅH!! Tack för detta – ska genast ändra! Härligt med upplysta läsare – underbart!!


 3. Eva skriver: 23 juli, 2019

  På Österlen finns under juli idrottsföreningarnas loppisar på byns fotbollsplaner,fyndläge dock med flera tusen personer så det gäller o vara snabb.
  Ingelstorp,Janstorp,Brantevik mfl.


  1. Nina Campioni skriver: 23 juli, 2019

   åh! Vad roligt – det måste vi besöka någon gång!
   Det är ju så kul med loppis! Tack för tipset!!


 4. Carro skriver: 23 juli, 2019

  Vilka fynd du gjort! En cykel för 50 kronor! 🙂 Men synd på stolsgruppen. Jättefin! Jag går på loppis då och då. Gjort några bra fynd i sommar. Blev sugen gå på någon fler nu.


  1. Nina Campioni skriver: 23 juli, 2019

   Eller hur!? Som hittat!!
   Det är ju SÅÅ roligt med loppis! Och det är väl också skönheten i det att man vet inte riktigt vad man hittar eller vad man hittar och vad man inte får med sig osv 🙂 ja, heja på, loppis är så kul och miljöbra!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/veckans-bast-kladda-56/