Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Skärgård, bad, vänner och bad igen

Get ready för skärgårdsbonanza denna måndag då många nog är back to business! Är du det? Hur känns det?

Jag kände mig lite småstressad över tanken att ”sommaren var över” nu när vi kom hem från resan. Sommaren ÄR ju såklart inte över men ni vet, skolorna börjar och det är lite mer back to reality-känsla på allt. Det är något jag inte alls känner mig redo för om jag ska vara ärlig. Men det är samma sak varje år – både i januari efter julen och såhär efter en härlig sommar så känner jag mig lite melankolisk. Så det var ju mer än TOPPEN att vi då hade planerat in att fira min kompis Karolina hela helgen. 

Annons

Karolina – på bilden – fyllde 40 förra året och skulle egentligen redan då ha firats med en härlig getaway men av tusen olika anledningar, Corona inte minst, har det blivit skjutet på och skjutet på ända tills nu. Och det var väl tur det för jäklar i min låda vilken panghelg det blev.

Annons

Det badades konstant från klipporna.

Det pratades med otrolig utsikt. 

Det badades IGEN.

Annons

Det dracks Pimms, Aperol, bubbel och annat gott. 

Å så tog vi stigen till klipporna igen.

Och badades igen. 

Annons

Och pratades. 

Och som vi njöt av det här otroliga huset som Lisa och hennes man byggt – det är liksom helt sinnessjukt fint och jag vill flytta in permanent genast. 

Å så gick vi ner igen till badet. 

Klippornas färger!

Annons

Alltså helt rosa!

Sen, maten. Ehhhhh. 

Succé såklart!

Njutningen var total.

Annons

På söndagen förvandlades 40-årshelgen till en liten mini-babyshower för Collan. Hon ska snart bli mamma och det firade vi med otroliga glassformationer och massor av fina presenter. 

Tack helgen, tack solen, tack havet, tack Väddö, tack otroliga vänner för en helg som gjorde att man älskar augusti mer än något annat.

Annons

6 kommentarer till “Skärgård, bad, vänner och bad igen”

 1. Anna skriver: 17 augusti, 2020

  Inne på tredje jobbveckan och det känns bra för jobbet är kul men det skaver. Har sett en massa dokumentärer om klimatet på svt i sommar och lyssnat på sommarpratare som fått mig att inse att slutet är sjukt nära om vi inte ändrar livsstil nu. Önskar politiker var starka ledare och gjorde allt de kan för denna krisen kommer vara kvar efter corona. Bla dokumentären om denna rörelse mina nya idoler! https://www.extinctionrebellion.se/ Vill så gärna leva på en hållbar planet, så barnen har en de också, sen. Mitt jobb känns så hemskt då, med alla budgetar som ska nås på bekostnad av ja livets fortsättning på jorden. ??


  1. Nina Campioni skriver: 18 augusti, 2020

   åh fy jag känner igen paniken och ångesten SÅ väl. Det känns som att man står längst ner och skriker så högt man kan men ingen hör eller vill lyssna för allt man kan fokusera på är tillväxt och snabba intäkter. En av mina största rädslor under Corona har varit att företag nu ska skita i alla hållbarhetsmål för att snabbare komma igång med ekonomin. Förstår dig fullt ut, önskar jag hade ett bra svar som lugnar..
   Extinction Rebellion – så jäkla grymma!!


 2. Klara skriver: 18 augusti, 2020

  Vad härligt det ser ut!! En helt annan sak: Får man önska en gäst till Vattnet går? HanaPee vore underbar att få höra! (Nu är ju hennes unge väldigt nykläckt, men lite längre fram) Kram och tack för allt du gör <3


  1. Nina Campioni skriver: 19 augusti, 2020

   Jaaaa, har redan förberett henne på att jag kommer tjata på henne 🙂 hon har också lovat att vara med så ska boka upp henne snarast – vad roligt att du är pepp!!
   och TACK för fina ord, wow <3


 3. Magdalena skriver: 18 augusti, 2020

  Vilken härlig helg!
  Jag känner igen känslan av melankoli precis som du beskriver. Det är mest denna tid när sommaren går mot höst. Det är nog en omställningsfas som man måste igenom när sommarlov och semester övergår till skol- och jobbvardag. Jag tror på att aktivera sig och att fortsätta att vara utomhus mycket.
  Ha en bra vecka, Nina! Kram!


  1. Nina Campioni skriver: 20 augusti, 2020

   Ja exakt så – du har så rätt i det. Allt liv som nu ska liksom ändra färg från grönaste grönt till brunt och förmultna. Lite så känns det ju med livet också, att nu ska vi snart börja leva mer inomhus och stänga in oss igen osv.
   Helt rätt – ut mer, aktivera!! Tack för dina kloka ord! kram


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/veckans-bast-kladda-102/