Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons
Annonssamarbete med Synoptik

Optiker utan gränser

Häromdagen var jag hos Synoptik för att göra en synundersökning och för att prova ut nya glasögon (det pratades till och med om läsglasögon, herregud, nu är man gammal alltså, men jag klarade mig ifrån detta ännu ett tag) och jag valde att gå till just Synoptik för att de jobbar så otroligt bra med Optiker Utan Gränser som ju jag har skrivit om tidigare här i bloggen.

Det är ju faktiskt något helt otroligt vad klockrent det är att mina gamla glasögon som inte längre funkar på grund av att min syn försämras – eller för att man i vår del av världen liksom har lyxen att tröttna på sina glasögon för att bli sugen på nya –  kan samlas in och sedan skickas till någon som aldrig i sitt liv haft möjligheten att själv köpa ett par glasögon men som råkar ha samma synfel som jag. Det kan i slutändan vara skillnad på liv och död eftersom man genom mina gamla glasögon plötsligt kan se ordentligt och därmed kan jobba och försörja sig ordentligt.

Tänk ändå, att ha möjligheten att ge någon annan människa det. Det är stort och fantastiskt tycker jag. Och enkelt, jag lämnade bara över mina gamla glajjor direkt i butik och så tar Synoptik hand om resten. Enklaste möjliga att göra en god gärning alltså!

Efter det var det dags för mig att sätta mig i stolen och gå igenom synen på alla tänkbara och otänkbara vis. Skönt ändå att se via olika maskiner att även om synen försämrats så är den frisk och bra på alla andra sätt. Puh!

Hallå ja! 

Och så över till provande som ju både är roligt och otroligt jobbigt. För herregud vad många bågar det finns!? Det känns som en omöjlighet när man kliver in hos en optiker att man överhuvud taget ska lyckas välja mellan alla fina bågar som finns. Det gäller att ha god tid på sig…

Testing, testing. Det som också är så bra med just Synoptik är att det har bågar i alla möjliga prisklasser och allt från det allra trendigaste till de mest klassiska.

Jag har en förkärlek för runda bågar, jag tycker att de passar min ansiktsform bäst. Efter det kollar jag gärna efter mörka nyanser som går bäst med mina egna färger. Brunt, svart, guld är favoriter.  

Helst ska man ju hitta bågar som funkar till många tillfällen och det kanske inte känns som det lättaste men jag upplever att magkänslan ändå är rätt stark när man ska välja bågar. Man känner liksom lite ”ja! där satt den!” typ när man får på sig de där bågarna som liksom bara funkar!

Men, om man tycker att det är svårt, så ta hjälp av personalen i butik, de vet precis vad som funkar för din ansiktsform och dina färger!

Men känner man sig ändå ängslig då det ju faktiskt är en rejäl investering så satsa på en klassisk båge i svart eller brunt. Det funkar till det mesta och flesta. Jag tycker det är perfekt att ha en klassisk båge i rundad form i brunt som passar till alla tänkbara stilar eftersom jag gillar att leka med mode och klär mig olika beroende på dagsform. Kanske den här? 

Eller de här? Allt som oftast har jag glasögon på mina lediga dagar, med mjukbralla på och håret i tofs och då kan man verkligen se att klassiska bågar funkar till exakt just allt!

Jag lyckades till slut hitta två favoriter – ja ni ser ju, inte direkt några utsvävningar här inte. Klassiker all the way. 

Innan jag var färdig var jag såklart tvungen att ta en liten vända till den stora väggen med solglasögon, man kan ju inte låta bli..

Kanske ska unna mig ett par lyxiga nästa gång, ni minns ju att jag lyckats slarva bort mina favoriter…ja, ja det får bli en annan gång. Nu är jag nöjd med att ha lämnat två par gamla glasögon till Optiker utan Gränser och dessutom hittat perfekta bågar framåt.

Och du, Synoptik finns typ överallt i hela landet så du kan också gå dit med dina gamla bågar och göra någon människa en otrolig tjänst för livet!

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/den-perfekta-looken-for-hosten/