Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Sjukskriven

Hej på er kära läsare – piper in här en liten snabbis för att ge er en update – det har ju varit oerhört tyst här i bloggen i en hel vecka. Det är för att jag dels är sjukskriven och dels för att jag skadat ögat på så vis att det är stört omöjligt för mig att ens titta på en skärm. Så fort jag kollar på dator/tv/mobil så börjar ögat rinna och svida. Nu är det liiiite lite bättre idag och det känns så knas att inte säga hej till er och förklara så jag sitter här med ögonlapp och ögonmask och allt så då funkar det en liten stund. Ber på förhand ursäkt för eventuella stavfel – lite svårt att se ordentligt.

Annons

Det började förra torsdagen. Det kändes som jag hade fått något i ögat, men hittade inget skräp och så vaknade jag dagen efter med otrolig smärta, rinnande öga, illröd ögonvita och svullnad. In till akuten som sen skickade mig till ögonläkare nummer 1.

Annons

Ögonläkare nr sa att jag hade fått en inflammation, en STOR sådan. Gav mig droppar och salva och så skulle jag komma tillbaka dagen efter igen. Då fick jag träffa ögonläkare nummer två – som sa samma sak och bad mig fortsätta med medicinen.

Tre dagar senare tillbaka igen och fick då träffa läkare nummer tre som läste högt ur min journal och då nämnde ”skada”. VA? sa jag. Jo, det står här att du har en skada på hornhinnan. Jaha, det är det ingen som nämnt innan. Så skada på hornhinnan var det nu. Fortsätt med medicinen plus börja med den här antibiotikan också. Kom tillbaka några dagar senare.

Tillbaka igen. Kanske har du herpes i ögat? Ja, jag vet inte, you tell me! Och så fick jag medicin mot det också. Det här var i fredags och det började kännas lite lite bättre, jag kunde ha ögat öppet under större delen av dagen och jag kände mig piggare.

Annons

Plötsligt på natten mellan fredag och lördag vaknar jag med pulserande öga och megasmärta. 

Så på lördag morgon fick jag åka in till ögonakuten igen. Eländig. Alltså jag tyckte så otroligt synd om mig själv. Kände mig så knäckt. När skulle det någonsin bli bättre!? Jag hade ögonlapp, solglasögon och keps – ändå gjorde det så SJUKT ont i ögat så fort det kom minsta ljus mot det. Ni som varit på akutmottagningar vet att det kan vara en del väntan. Det här kändes som en evighet. Till slut kom det fram en kvinna mot mig som frågade vad jag hade för nummer på kölappen, jag hade 510. Hon hade 508 och bytte sin lapp mot min så att jag skulle få komma in snabbare. Alltså där brast det – jag började hulkgråta av tacksamhet och över att det finns så fina människor i den här världen trots allt. Så TACK du person som antagligen inte läser det här men jag skickar ut tacksamheten i universum och hoppas att karma funkar. <3

Annons

Till slut kom jag in och fick träffa den bästa läkaren so far. Hon tog tid på sig, förklarade, undersökte ordentligt, tog prover. Tog HAND om. Hon tyckte att jag gick på alldeles för mycket olika mediciner, så hon tog bort en och gick ner på tempot med droppar och salvor. Back to basics. Hon trodde inte det var herpes men tog en odling. Och efter att ha dragit ner på tempot med de olika medicinerna så har det ändå blivit så pass bra att jag kan klara att skriva det här. Det finns en ljusning!

Och tack och lov – det bästa – är att mormor och morfar kom upp i torsdags för att hjälpa oss handikappade här hemma och var på plats och tog hand om oss när allt var som värst. Det bakades till och med en paj på våra egna äpplen och egna vindruvor och jag kunde med hjälp av kamouflage sitta ute i solen en stund och äta. WIN!!

Annons

Bloggen kommer gå lite på sparlåga den här veckan då jag är fortsatt sjukskriven men jag ska försöka göra lite instick här och där. Hoppas ni är med mig. Kram!

26 kommentarer till “Sjukskriven”

 1. Maria skriver: 28 september, 2020

  Usch så jobbigt det låter. Massa kryahälsningar?


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   åh men tusen tack <3


 2. Magdalena skriver: 28 september, 2020

  Krya på dig! Jag har undrat hur du mår. Vilken otur!
  Ta hand om dig! ?


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   Tack bästa Magdalena, du ska veta att det värmer! kram! <3


 3. Sofie skriver: 28 september, 2020

  Stackare! Krya på dig, oroa dig för oss läsare, vi finns kvar.


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   Tack snälla snälla, det värmer enormt att veta det!!! <3


 4. Sofia skriver: 28 september, 2020

  Åh vilken pärs! Krya på dig!


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   åh men tusen tack <3


 5. jojo skriver: 28 september, 2020

  Låter som irit, inflammation i irisen, som jag har haft förut. Det var den absolut hemskaste jag nånsin varit med om. Jag skrek av smärta direkt något ljus kom mot ögat.


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   Det måste jag fråga om vid nästa läkarbesök – det låter ju exakt så, extrem smärta vid ljus!


 6. Sandra skriver: 28 september, 2020

  Låter jättetufft! Många krya på dig, hoppas det läker fort! Kram


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   åh men tusen tack <3


 7. Monika skriver: 28 september, 2020

  Jag följer din blogg, och har tittat in varje dag och undrat hur du mått och vad som hänt ditt öga…. När jag läser detta blir jag så ledsen över allt du behövt utstå, och också berörd… Vill bara säga att jag hoppas att du nu fått rätt medicinering och att allt går åt rätt håll! Krya på dig och vila❤️


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   Åh tack snälla Monika!! Det värmer väldigt mycket ska du veta! Nu verkar det gå åt rätt håll här äntligen!! kram! <3


 8. Linda skriver: 29 september, 2020

  Stackars dig! Krya på dig! <3


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   åh men tusen tack <3


 9. Linda skriver: 29 september, 2020

  Nämen fy din stackare! Vilken jäkla otur! Jag har varit inne och kollat med jämna mellanrum. Hoppas du blir bra snart!


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   Men eller hur, otur på otur känns det som! Men nu börjar det lugna ner sig äntligen, tack snälla <3


 10. Bodil skriver: 29 september, 2020

  Känns nästan lite ofint att skriva för första gången då du ju inte kan läsa kommentarerna på ett tag, MEN oavsett det så ville jag först och främst säga ”krya på dig”, och att jag verkligen uppskattar din blogg. ❤ Den är varm och fin, och ett glatt tillskott i vardagen. Bonustack för ett gammalt inlägg med tips om bananpannkaka som mellanmål till barn; tänker alltid på dig när det receptet räddar upp efter en alldeles för svag lunchinsats av tvååringen. ? Ta din tid och bli frisk, och tack igen. ❤


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   Haha men jag blev extra glad nu när jag kunde läsa det!!! Tack snälla vad glad jag blir <3 och vad härligt med bananpannkakorna - riktigt bra mellis ju!!! Heja heja!


 11. Carro skriver: 29 september, 2020

  Stackars dig Nina. Krya på dig! Hoppas det nu vänder.


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   Tack snälla, nu är det på väg att vända <3


 12. Sophia skriver: 29 september, 2020

  Näemn STACKARS! Krya på dig!

  https://alifeexpedition.blogspot.com


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   åh men tusen tack <3


 13. Anna skriver: 01 oktober, 2020

  Krya på dig finanina! Vi är alltid med dig! ???


  1. Nina Campioni skriver: 01 oktober, 2020

   Åh men tack snälla Anna – shit vad det värmde att få höra!!! <3


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/trevlig-helg/