Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Schools back

Två veckor har nu gått för Essie i den nya stora skolan och vad vet jag då om hur Essie gillar skolan!? Hm, ja inte mycket. Vid hämtning kommer jag alltid nyfiken och peppad på att få höra hur hon haft det. Svaret är genomgående ”Bra!”. Vilket ju är skönt. Sen försöker man komma lite närmre. ”Kan du inte berätta något om vad ni gjort?” ”Vad har du lärt dig något nytt?” ”Har du lärt känna någon ny kompis?” ”Hur var det att leka med faddrarna idag?”. Svaren är exakt lika genomgående ”Jag minns inte”.

Annons

Toppen. 

Annons

Jag testar allt mellan att lirka, testa olika typer av frågeställningar, ställa frågor när hon minst anar det – alltid samma svar. ”Jag minns inte så noga”. Frustreeeerande. Någon som känner igen sig?

Det var först på föräldramötet som vi fick veta att Essie, vår dotter, var en av tre som hittills vågat ställa sig upp inför hela nya klassen och berätta om sin sten (sommarläxa). Stolta föräldrar, mamma mia, så blödig man blir. Efter föräldramötet kom jag hem till Essie och frågade om stenen. ”Ja, just ja, det gjorde jag ju, glömde det”. Alltssssåååå. Hahaha.

Det jag i alla fall känner mig säker på är att hon trivs i skolan och har roligt. Det är väl viktigast. Så får jag fortsätta försöka vara slug och få henne att öppna upp – någon gång ska jag knäcka’na!

Annons

Annan sak som plötsligt hände förra veckan var ovan. Essie ville plötsligt spela fotboll här hemma. Det har hon aldrig någonsin velat göra tidigare. Jag jublade inombords men höll inne med att detta var det roligaste som hänt på länge och försökte följa henne utan att lägga press. Men så sjukt skoj!! Fotbolls-EM nästa!

Den här veckan ska vi, läs Essie, också börja på dans. Ska bli spännande att se hur det går – min dotter har hittills inte begåvats med den bästa av taktkänsla – hon har det efter sin far, naturligtvis. Håll tummarna.

Annons

10 kommentarer till “Schools back”

 1. Carro skriver: 02 september, 2020

  Min pojke Alve var likadan förra året. Fåordig, sa ofta ”minns inte” eller ”vill inte säga” men nu i ettan så berättar han (än så länge) lite mera. Kul det blev lite fotboll mitt i allt. ?


  1. Nina Campioni skriver: 07 september, 2020

   Åh det låter lovande!!


 2. Lisa skriver: 02 september, 2020

  Ofta brukar saker komma fram vid middagsbordet eller vid läggning. Sen tänker jag att precis vid hämtning är de ganska trötta och kanske inte har lust att prata om skoldagen just då. Tänker att när jag kommer hem från jobbet så kanske jag inte orkar med en lång utläggning om vad som hänt under dagen men lite senare när jag hunnit landa hemma så kan jag plocka ut de bitar jag vill berätta för familjen om.

  Så skönt att hon verkar trivas iallafall.


  1. Nina Campioni skriver: 07 september, 2020

   Ja det finns väl säkert massa olika anledningar, vi brukar försöka vid matbordet också – men det är svårt, hon berättar dock VÄLDIGT gärna för alla andra runtomkring, grannen, kompisars föräldrar, mormor, haha, alla utom oss..jaja, det kanske är så en viss tid i livet. Får en hoppas…


 3. Anna skriver: 02 september, 2020

  Ofta om någon utanför familjen, men som ändå känner barnet väl, frågar så kommer små berättelser och tankar fram.


  1. Nina Campioni skriver: 07 september, 2020

   Exakt – det har jag också märkt – Essie berättar SÅ mycket för alla andra, de behöver inte ens fråga – haha, så frustrerande, men det är väl så det är!


 4. Karin skriver: 03 september, 2020

  Vi kör ibland med 2 sanningar och 1 luring. Dvs man ska berätta 2 saker man faktiskt har gjort och 1 sak som inte är sant sen ska de andra gissa vad som är påhittat. Det funkar för både barn och vuxna. Kul lek vid middagen.


  1. Nina Campioni skriver: 07 september, 2020

   Men gud vad kul – den snor jag med mig, tack för tipset!!


 5. Johanna skriver: 04 september, 2020

  Men scoore m fotbollen?
  Ang återberätta skoldagen: d är en sak som är rätt klurigt kognitivt för små barn, hav tålamod, det kmr om några år!


  1. Nina Campioni skriver: 07 september, 2020

   Eller hur!! Mycket nöjd!

   åh – bra, det här måste vi prata mer om!!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/ootd-real-life/