Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Klimakterienytt

Hörrni, det är dags för Klimakterienytt!! Jag har fått flera frågor från er om hur det går med den saken och då inser jag att jag ju inte uppdaterat er på SÅ länge om det här och jag inser också anledningen till det: jag mår väldigt bra just nu! Och det är ju lite så, när en inte har något att gnälla över så glömmer man bort att det faktiskt finns ett problem där någonstans. Eller hur!?

Annons

Så skönt på det viset. Men, det kan ju ändå vara intressant att prata lite om läget just nu. För vet ni, just i detta nu har jag ägglossning!? Det är ju helt klart förvirrande för kroppen och för mitt huvud att man ena månaden inte har något som ens liknar aktivitet till att nästa månad ha ägglossning och mens precis som vanligt. Det gör ju också att tanken på fler barn ständigt är närvarande även fast jag och vi redan har gått igenom den sorg som det innebar att egentligen inte kunna få fler barn.

Annons

Och såhär var det ju med den saken: OM vi nu hade velat ha fler barn ”så hade man kunnat fixa det”. Dvs med hormonbehandlingar. Men, jag kände att jag i min podd hört tillräckligt med tuffa berättelser kring detta ämne och med tanke på att vi har två PERFEKTA (ej partisk) barn redan så kanske vi bara kan vara oerhört nöjda och tacksamma med det och leva livet istället för att gå och tråna efter bebisar. Men det är ju lättare sagt än gjort och det finns fortfarande stunder då jag verkligen känner en stor sorg över att det inte blir fler barn – SEN då så har man plötsligt ägglossning och möjligheten uppenbarar sig igen. Och då får man lite panik. ”Men nej skulle vi verkligen orka det?” ”Vi som precis fått börja sova igen!” ”Vi kommer åldras tio år på en månad”. Osv. Ah, den som lever får se. Men just nu känns det ändå helt okej att vår familj är en fin fyra. Kanske man kan skaffa hund?

Rent fysiskt då? Jo men även där mår jag bra. Inga jobbiga bieffekter av klimakteriet förutom förvirringen då förstås. Jag tror att jag fått en hyfsat bra balans i kroppen med hjälp av den här salvan och det här tillskottet. Det är allt jag använder och sedan jag började med det så känns kroppen mer lugn.

Och det var de hele med den här omgången av Klimakterienytt! Bara ställ frågor om du undrar över något, lovar att svara!

Läs gärna också: Klimakterienytt del 1

Annons

Läs gärna också: Klimakterienytt del 2

Läs gärna också: Klimakterienytt del 3

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/hur-gar-det-med-dina-arsmal/