Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Hur ska det gå?

Herregud vad jag har klurat på vad en ska säga om det här kaoset i det stora landet i väst. Men jag kommer i alla fall inte säga som SD-representanten på tv ”vi skriver så mycket om valet i USA, varför är vi så himla intresserade av det?”. Eh. Goddag. Kanske för att det valet påverkar världen, ekonomin, allt? Men ok, ska ge honom att vi svenskar är sjukligt intresserade av USA, så är det ju.

Annons

Men men, moving on. Tvn har stått på här hela dagen igår och nästan hela natten nu mot torsdag. Tanken var ju att den skulle stå på hela natten mot onsdag egentligen, vi hade bullat upp med snacks och godis för uppesittarkväll. Men vi kände redan vid åttatiden på kvällen att det vore helt meningslöst, inte en chans att det här skulle avgöras direkt på valnatten. Jag fick rejäla Bush/Gore-vibbar och tänkte att det här kommer hamna i HD om några månader. Och så kändes det även på morgonen igår.

Annons

Och det är ju inte helt superlätt att hänga med kring hur det funkar i USA. Den här teckningen sammanfattar det väl….

Men. När man väl satt sig in i det så är det sjukt intressant och spännande ändå. Och igår eftermiddag när jag kom hem efter att ha hämtat barnen så fick jag en nyhetsflash i telefonen som sa att Biden knappat in i Michigan och att det började se ljust ut för honom. Plötligt fick jag fjärilar i magen. Tänk om! Jag har verkligen inte ens vågat hoppas på en förlust för Trump men kanske kanske…. inte för att Biden direkt är den president man önskat. Han har en hel del skit i sin garderob även han. Tänk om Harris stått där istället? Vilken dröm! Men, bättre än Trump, ja det kan jag skriva under på.

Ok, när jag skriver detta har Biden 253 mot 213, en del har tillskrivit Biden Arizona men inget är officiellt och samtidigt knappar han in i Georgia, helt overkligt! Det KÄNNS fan som det kan gå vägen. Oh my gooood vilken lättnad det vore om åtminstone en farsot kunde försvinna 2020!? Under natten har jag pratat med Brandy, en kompis som bor i Chicago, hon är helt knäckt efter dessa fyra år av Trump-styre, hon ser det som att landet är i inbördeskrig och hon är förtvivlad över hur den här ledningen har splittrat landet så. Så deppigt.

Annons

Anywayyss… jag frågade er på Insta vem ni tror på och det börjar ju se övervägande ljust ut. Heja heja heja!!!

Sen kommer det ju bli en otroligt utdragen kamp i efterspelet – tror ni inte det? Trump lär ju inte vika sig och ringa det där ”Grattis till Presidentskapet”-samtalet direkt…

Vad tror du kommer hända!?

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/renovering-av-sovrum-fardigt/