Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Prata barn!

Vad roligt att mitt lilla inlägg om Essies skola engagerade så många av er – så sjukt kul när ni kommenterar och delar med er. Vill verkligen att ni ska veta det, att jag uppskattar varenda liten kommentar och hej från er. Blir mycket roligare att blogga när man ”förstår” att det finns en mottagare som vill hålla kontakten liksom. Så tack!!!!

Annons

Ni var många som kände igen i er det att det inte alltid är helt lätt att mjölka information av sina kids. Från er fick jag både lugnande ord och tips! Ett särkilt lugnande kom från en person som jag dessutom vet är expert i ämnet och hon menade att barn i denna åldern kan ha rent kognitivt svårt att återberätta dagen som gått men att det kommer med tiden. Håller tummarna!!

Annons

Flera upplever också precis som jag att våra barn säger ”vet inte” – ”minns inte” till oss men så fort grannen dyker upp bakom häcken så forsar det fram ”jag såg en grön fågel idag, sen var det någon som sa att det bara var tre månader kvar till julafton, och vet du, Ossian väger 40 kilo!” osv osv osv och så står man där och bara ”VARFÖR BERÄTTAR DU INTE DETTA FÖR MIIIIIIIIIG” och känner sig kränkt.

Sen fick jag detta braiga tips som vi genast måste testa hemma:

”Vi kör ibland med 2 sanningar och 1 luring. Dvs man ska berätta 2 saker man faktiskt har gjort och 1 sak som inte är sant sen ska de andra gissa vad som är påhittat. Det funkar för både barn och vuxna. Kul lek vid middagen.”

Annons

Hur bra!? Tack kära ni för supertips, råd och härligt snack om vardagliga saker, så skönt att inse att man inte är ensam i dessa tankar och erfarenheter! Kram och kärlek från den frustrerade mamman.

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/pa-mitt-skrivbord-11/