Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Recept: godaste kalla såsen ever

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Vegansk sås

Ok. Nu kommer det enklaste receptet du någonsin fått. Jag lovar. Det kan typ inte bli lättare. Det bästa är att det typ inte kan bli godare heller. Det är en kall sås som passar till exakt allt i livet. Ja, nästan. Kanske allra bäst till rotfrukter i ugn, grillat, svenska tacos..ja du hör ju, det passar ändå till rätt jädra mycket!

Annons

But here goes – det enda recept på kall sås du någonsin kommer att behöva. Ungefär.

Recept: svingod kall sås

1 del creme fraiche eller gräddfil – bestäm själv eller blanda båda (för veganskt alternativ kör vi på denna (reklamlänk via Apprl) )
1 vitlöksklyfta
1 del sweetchili-sås (reklamlänk via Apprl)

Annons

Såhär gör du:

  1. Blanda allt i en skål och pressa i vitlöksklyftan.
  2. Klart.

Jag sa ju det. Enklast ever. Såsen ska få lite härligt rosa/peachy färg vilket gör det hela än mer aptitligt. Man kan också blanda i lite färsk chili om man vill ha lite sting. Men. Som helhet räcker receptet ovan. Smarrigt!!! Och igen – oväntat jävla skitgod till tacos!!

Ät gott, må bra och var lycklig! 

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/barns-utveckling/