Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Recept: Bruschetta med sardeller

Ok, jag lovade ju recept på denna smarriga Bruschetta som Simone lagade häromkvällen. Perfekt som försnack eller förrätt helt enkelt. Here goes!

Du behöver: 
Bröd – allra godast med något slags mörkt bonnbröd eller dyl, men funkar förstås med ljust också
Sardeller (Simone använder sina föräldrars egeninlagda och då säger vi ansjovis men har fått lärt mig av fantastisk läsare att här heter det SARDELLER)
Burrata
Tomater
Oregano
Kapris
Olivolja

Annons

Såhär gör du:
1. Tomtaterna ska göras CONFIT (nytt ord som jag lärde mig alldeles nyss) och det tar ca 1,5 timma att göra, så be aware. Skär dem på mitten, lägg dem på en plåt, lägg på salt/peppar/oregano/lite socker/olivolja ovanpå och sen in i ugnen på 150 grader i ca 1,5 timma. Håll koll på dem så de inte blir föööör brända.
2. Skär brödet och rosta lite i ugnen
3. Öppna burratan – du ska bara använda den del av osten som är i mitten och är lite mjuk och rinning.
4. Sen är det bara att bygga, lägg på burrata först, sen en ansjovis, lite kapris, lite tomat, lite oregano och du är redo att NJUTA!

Annons

Smaklig måltid!

4 kommentarer till “Recept: Bruschetta med sardeller”

 1. Emma skriver: 01 november, 2020

  Är du säker på att det verkligen ska vara ansjovis och inte sardeller? 😅


  1. Emma skriver: 01 november, 2020

   Alltså anchovies=sardeller. Ansjovis är ju det man har i typ Janssons frestelse. Dock heter fisken i innehållet ”anjovis” i båda fallen men menar man inte rå fisk är det konserven sardeller man ofta har i matlagning kring medelhavet. Krångligt, men SÅ olika smak så någon kan få en oväntad smaköverraskning 😅


   1. Nina Campioni skriver: 02 november, 2020

    Tack också för förklaringen!!


  2. Nina Campioni skriver: 02 november, 2020

   Måste fråga maken men är kanske sardeller det heter här i Sverige? Man säger ju ansjovis på engelska/italienska så därför tänkte jag inte längre än så 🙂 men bra att du hojtade till!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/drommar-i-keramik/