Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Ninas Food Challenge

Min dotter har börjat be mig göra food challenges som hon sett på Youtube att man ska göra. Då ska jag fixa cirka åtta olika saker att äta och så ska man filma när hon äter det. Rimligt. Men ur detta har det ändå kommit lite inspiration my way så nu ska jag starta min egen Food Challenge. Jag tänkte nämligen ta de här vintermånaderna att bli bättre på tre saker:

  1. Laga mat
  2. Handla med aktier och fonder
  3. Trädgård


Jag har inte så megahöga mål förutom med trädgården som jag bestämt ska bli Svedmyras finaste (Hahahahahhaahah jaja man måste ha mål) men mer om det och aktier i kommande inlägg. Nu ska vi prata MAT! Simone lagar maten cirka 80% av gångerna i casa Vigata och den statistiken skulle ju behöva ändras. Eller inte egentligen, det funkar bra, men jag skulle vilja känna mig lite mer självsäker i köket. Det är inte det att jag är dålig på att laga mat men jag är inte den där som ”snor ihop” något av ingredienserna som finns i kylen. Jag är mer av en följa-receptet-till-fullo-person pga avsaknad av både fantasi och självsäkerhet. Och just för att jag är en recept-person så blir det väldigt sällan som jag lagar nya rätter eftersom vartenda jäkla recept kräver cirka tre tusen ingredienser som jag aldrig har hemma!!! Gah! Och då blir det att jag bara lagar samma gamla vanliga rätter som jag kan innantill. Och hur inspirerat blir det?

Annons
Annons

Jag känner mig ändå rätt säker på att det här kommer gå bra. Varför tror jag det då? Jo, för jag är ingen foodie – jag är ingen finsmakare – jag är ingen fingertoppsperson. Jag blir väldigt nöjd om maten är varm och gör mig mätt. Så rätt höga odds att lyckas ändå!?

Annons

Jag brukar älska att bläddra i ELLE Mat&Vin och Buffé och såna tidningar, river ut recept som jag lägger på hög och tänker att det ska jag göra snart. Men det sker aldrig. Men DET ska det bli ändring på nu – en gång per vecka eller helg tänker jag laga ett helt nytt recept och det blir då Ninas Food Challenge. Och jag tänker att ni gärna får haka på? Så jag tänker att jag varje vecka berättar vad jag ska laga och så kanske ni också kan laga den rätten och så jämför vi sen här i bloggen och tipsar varandra om smarta lösningar och kryddor att addera osv – låter inte det lite kul!? Någon som är på!?

Jag tänkte vi skulle börja med något som jag tänker är hyfsat enkelt – nämligen råraka! Känns också som en rätt som kids kan tänkas gilla? Så utmana dig själv och mig nu – vi lagar rårakor och nästa vecka pratar vi om vilka ”toppings” ni hade till och hur allt gick!? Ja!! Vad kul! Hoppas du är på!

Annons

 

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/den-underbara-julsomnen/