Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Hej Motherhood!

Heeeej Motherhood! Åh vad roligt det känns att vara här på denna sprillans nya sajt! En sajt som jag verkligen tror behövs i mediebruset där det är alltför lätt att få tveksam information – här försöker vi sprida fakta och expertis på ett inspirerande vis!

Annons

Vem är jag då!? Ja, jag har bloggat i 12 år och jag vet att flera av er som följer mig har gjort det sedan start – vilka hjältinnor och hjältar ni är då som orkat med mig i alla dessa år, heja er alltså!! Nina heter jag, född Johansson men sedan 5 år  heter jag alltså Campioni – anledningen till det kan ni läsa om här! Det är alltså inte jag som har italienskt påbrå – det är en fråga jag ofta får – utan jag har fuskat mig till det genom giftemål. Hehe. Tillsammans har vi två barn, Essie 6 år och Rocco 3 år. Vi bor sedan två år i en funkisvilla i Enskede och jag har i och med det funnit en ny passion i livet – trädgård. Åh jisses vad underbart det är! Visst? Om mitt kämpande med det kan man ibland få läsa om här i bloggen – men vad mer då?

Annons

Det blir en hel del om det vanliga livet, utmaningar och roligheter i föräldraskapet, såklart också lärdomar jag fått genom åren och genom min podd Vattnet Går som jag drivit nu i över fem år – lyssnar du kanske? Jag skriver gärna mycket om mode då jag arbetat som moderedaktör på Aftonbladet i sju år, slutade 2014 men har sedan dess fortsatt att frilansa inom mode. Frilansar gör jag fortfarande, jag skriver, poddar och grejar under eget bolag och det är det bästa beslut jag tagit. Vad älskar jag mer då? Wow, ja det är mycket. Film, tv, fotboll, musik! Allt det ryms här i bloggen. Visste ni att jag en gång i tiden hade ett tv-program om film? Det var ett lyxigt jobb kan jag lova!

Mer då!? Jag skriver gärna och mycket om hållbarhet – jag försöker att inte komma med pekpinnar utan uppmana till positiva val och bättre val. Jag tänker att vi alla kan hjälpas åt att bli lite bättre på det här men jag tror mer på att ge grönare förslag än förbud. Det händer också att jag skriver en del om politik – jämställdhetsfrågor engagerar mig väääldigt mycket.

Senast kommer bloggen från systermagasinet ELLE men innan dess fanns jag på Aftonbladet och jag skriver fortfarande texter där ibland. Men hörrni det var nog kortversionen om mig – så du som är ny får en liten liten känsla av vem jag är och vad jag bjuder på här. Framåt lovar jag att berätta mer – och ställ gärna frågor, det finns inget roligare än när ni kommenterar och ger er in i diskussionen! Kom också gärna med förslag på vad ni vill läsa om här i bloggen!

Annons

Nu drar vi igång här i det nya hemmet – så kul det ska bli!! Välkommen!!!

De fina bilderna är tagna av Malin Gustavsson 

Annons

4 kommentarer till “Hej Motherhood!”

 1. Magdalena skriver: 28 oktober, 2020

  Hej Nina! Kul och spännande med ny bloggbas! Klart vi hänger med! 🙂
  En kommentar på layouten i all välmening:
  Texten skulle bli mer lättläst och kännas ”snyggare” med ett annat typsnitt, textstorlek och avstånd mellan ord/bokstäver. Jämför andra bloggar.


  1. Nina Campioni skriver: 29 oktober, 2020

   åh vad glad jag blir – härligt att ha dig med!
   Superbra feedback, ska genast ta den med redaktionen!! Tack!


 2. Åsa skriver: 01 november, 2020

  Vad roligt, hänger på såklart – fortsätt i samma anda så blir det hur bra som helst <3!


  1. Nina Campioni skriver: 02 november, 2020

   Wiiie, tack snälla för peppen – så glad att du hakar på! <3


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/ootd-den-perfekta-kappan/