Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Recept: Pinnbröd!

Igår gjorde vi pinnbröd! Alltså minns ni det? Alla ni som gått scouterna eller strövarna och lufsarna minns det garanterat. Det jag inte minns är att det var SÅ gott!?? Antagligen för att man inte hade ro att låta bröden grillas tillräckligt länge som barn. Men jisses så smarrigt det var, speciellt med lite smör på! Tänkte jag skulle dela med mig av receptet!

Annons

Recept: pinnbröd – räcker till 9 spett
25 g jäst (vi använde torr)
1 lite mjöl
4 del vatten
en nypa salt

Sen kan man såklart krydda som man vill, om man vill lyxa till det kan man ju stoppa ost i tex – vi körde mer vildmark-stylen.

Annons

Gör så här: 
1. Blanda alla torrvaror och häll över 37-gradit vatten och blanda.
2. Klicka ut jämn mängd i plastpåsar.
3. Varje person som ska vara med och grilla tar sen varsin påse och stoppar under tröjan. Med din egen kroppsvärme gör du att brödet jäser. Så coolt!
4. När det jäst färdigt, du får själv avgöra när du tycker brödet svält lite, så plockar du ut degen och bearbetar den lite.
5. Rulla till en lång ”slang” och snurra runt en pinne.
6. Grilla

Fick också lyxtipset av en följare på Insta att blanda lite kanel och socker i en påse som man doppar brödet i innan man grillar det. Då blir det kanske lite mer som en efterrätt, men lät ju inte helt trist alltså! Annars perfekt med lite smör som smälter sådär smarrigt som man vill att det ska göra. Att man också äter brödet ute gör ju att det smakar ännu bättre dessutom!

Så tips till helgen – ut med er och gör upp eld och njut!

Annons

 

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/en-dag-i-oktober/