Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Recept: förlossningsdrinken

Inlägget innehåller reklamlänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här >

Recept på förlossningdrinken

Den mytomspunna förlossningsdrinken!

Gravid vecka 40: Så har man gått över tiden, inte oväntat alls, jag var förberedd på det – men NU börjar det bli dags tycker jag! Eftersom min födelsedag är avklarad så känns det som att han får komma precis när som helst, var faktiskt inte sugen alls på att dela dag, vi måste ju få flera dagar att fira på tänker jag, året behöver bemärkelsedagar! Så från och med NU går startskottet för att testa alla möjliga former av ”sätta-igång”-grejjer. Först ut blir färdknäppen (en av oss mer peppade än andra på det just nu, haha), käka dadlar och dricka förlossningsdrinken (champagne yey!). Har ni bra tips och knep så bara hojta! Här är receptet på en bra förlossningsdrink, har fått det från en barnmorska utan att nämna några namn….

Annons

Recept förlossningdrink:

Annons

Lite champagne/mousserande ca 1 dl
1 msk mandelmjöl
20 ml ricinolja
1, 5 dl aprikospuré (tex sån där klämmis)

Visst låter det smaskens? Speciellt det där med ricinolja… gah. Och var hittar man ens aprikospuré!? Har letat sönder mig, det enda jag hittade var en barn-klämmis med aprikos och banan, ska testa med det. Annars får man göra själv har jag förstått…

Bra saker med att vara gravid vecka 40: Ja, jag har ju sagt det förr men jag mår ju bra! Och sällan får man ju tid att bara ligga på soffan och kolla tv-serier, så ska inte klaga över att han vill stanna inne ett tag till. Ingen stress egentligen.

Annons

Mindre bra saker med att vara gravid vecka 40: Nu är det ju på allvar och det är ändå lite läskigt att det verkligen kan hända precis när som helst. Mina känslor är lite all over och jag är rädd, det ska erkännas. Allt känns faktiskt lite läskigt, allt från att åka taxi med eventuella värkar till att oroa sig kring hur logistiken med Essie ska gå. Vi har bästa vänner på ”alert” och mamma och pappa åker upp så fort vi säger till så det kommer ju gå bra. Men ändå… en viss oro finns där i magtrakten.

Ps: klänningen från bilden kommer från fina systrarna Fahrmans samarbete med Ellos (reklamlänk via Apprl) . Du hittar den här.  (reklamlänk via Apprl)

Så har man gått över tiden, inte oväntat alls, jag var förberedd på det - men NU börjar det bli dags tycker jag!

4 kommentarer till “Recept: förlossningsdrinken”

 1. Josefin Oskarsson skriver: 27 maj, 2017

  Men gud så fin du är! Lycka till när det är dags <3


  1. Nina Campioninina.elle.se skriver: 28 maj, 2017

   Åh vad gullig du är, tusen tack!!


 2. Sandra skriver: 10 april, 2019

  Hur lång tid det tog efter att du druckit förlossningsdrinken tills det att ditt barn föddes? ?


  1. Nina Campioninina.elle.se skriver: 10 april, 2019

   Jag drack drinken på eftermiddagen ca kl 17, kl 23 började jag få små värkar och 24 timmar senare är Rocco född. Vi åkte in ca kl 10 på förmiddagen.


Dela på:
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/min-fodelsedag/