Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Fridays for future

climate strike stockholm

Jamen dåså, då är vi typ på banan igen – i alla fall nästan. Som alltid när det görs om så lär det finnas en och annan knasgrej som ligger och släpar men det ska förhoppningsvis snart vara löst! Tycker ni det blev fint? Tyckte det kändes passand med en bild där jag äter mat? Det är ju ändå en av de grejer jag älskar mest här i livet. Ikväll ska vi på tal om mat äta tacos för tredje gången på 8 dagar. Rimligt? Så går det när man är hemma själv med barn många dagar i rad, då blir det minste motståndets lag som gäller. Gjorde vegansk stroganoff igår – det var det bara jag som åt så idag fick barnen bestämma, haha.

Annons

OK. Jag vet att det gått en himla massa dagar sedan helgen men vill ändå backa bandet till i fredags då jag och barnen mötte upp bäztiz Daniel för att vara med om något historiskt. climate strike stockholm

Annons

Jag och Essie hade förberett en liten skylt – jag skulle kunna skylla på Essie nu och säga att det var hon som gjorde det lite tveksamma jordklotet men det är 100% jag som TROTS googlande av bild inte fick till det bättre än såhär. Jag fick inte en 5a i bild om man säger så…climate strike stockholm

I alla fall – det var SÅ mäktigt att gå i det här tåget och samlas i Kungsträdgården. Mellan 50-60 000 personer stod upp för klimatet och ett år efter att Greta satte sig med sin skylt så har hon alltså lyckats bygga denna enorma rörelse. Det är så mäktigt! climate strike stockholm

Enda smolket i bägaren, kände jag, var att vi inte var fler? Absolut 60 000 pers är mycket folk men vi är en miljon i Stockholm. Var var ni andra? Och var är alla företagsägare som säger ”vet ni vad – nu stänger vi för idag och strejkar tillsammans”. Det var ändå fredag eftermiddag, det är inte som att det är den mest högpresterande tiden på veckan. Så till nästa strejk uppmanar jag ALLA att strejka på riktigt – visst, det är lätt för mig som är min egen chef att bestämma men även du kan uppmuntra din chef att ta ställning. För vi behöver göra det här tillsammans och politikerna lär väl inte lyssna på RIKTIGT förrän mäkta bolag också säger ifrån. Så det gäller att vi sätter press uppåt på alla håll!

Annons

”After Strike” i vårt något stökiga vardagsrum. Kidsen langade chips i munnen, vi vuxna langade vin. Näää, men typ. Så härligt uppfyllda av energin det ger att stå upp för något viktigt. Herregud jag är ju dessutom så bölig att jag började gråta varje gång vi skrek något tillsammans. Haha. Tur att det inte var jag som höll i megafonen.  

Ett annat minnesvärt moment från helgen var höstens första brasa med varm choklad och högläsning av bok på filt. Mys!

2 kommentarer till “Fridays for future”

 1. Magdalena skriver: 03 oktober, 2019

  Vilken härlig helg! Så fin skylt som ni hade gjort!
  När det gäller uppdatering av alla bloggsidor: Jag saknar gilla-knappen. Det känns bra att kunna ge er positiv feedback på ett enkelt sätt! ?


  1. Nina Campioni skriver: 03 oktober, 2019

   Ja superhärlig helg!!
   Jag håller helt med dig!! Saknar också den – vi bloggare har skrivit en lista på saker vi saknar och på saker som inte riktigt funkar så bra, gilla-knappen är med där!! Hojta gärna om det är något mer som du upplever sämre!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/under-construction/