Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Fredagsviben

Inlägget innehåller reklamlänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här >

Om mina/mitt senaste…

…investering: Gjorde flera inköp på Stockholm Stadsmission i ett försök att själv knåpa ihop en Halloweenkostym till Essie, också köpt födelsedagspresent till mamma, till pappa och till broson Charlie. Många födelsedagar nu. Köpte också det här till mina hortensior och hoppas de ska överleva vintern!

Annons

…låt: Just nu spelas den här och jag är SÅ trött på den redan. Förlåt.

…film:  Ja! Såg dokumentären om Paris Hilton igår – sevärd och en intressant inblick i verkligheten bakom den perfekta fasaden, något alla unga tjejer borde se. Grät, kände ilska och ledsamhet.

…bok:  Fick precis den här av min kompis Ida (reklamlänk via Adtraction) som skrivit den – ser SÅ mycket fram emot att läsa den!

Annons

…matextas:  Ätit ostmackor hela veckan till lunch och ÄLSKAR det!

…resa: Yes, faktiskt just i detta nu på väg i bilen mot Blekinge!

…tv-serie: Sett klart Watchmen, sådär nöjd. Bra avslutande avsnitt men är inte golvad.

…cyberlink: Missa nu inte digiBarn den här helgen där jag delar med mig av två mässexklusiva avsnitt av podden, ett med Carin da Silva och ett om barn och skärmtid! Lyssna gratis här!

…skickade sms: ”Nu kör vi” till mamma och pappa!

…mottagna sms:  ”Padel på måndag” från Tessan men kunde ju inte tyvärr.

…app: Ska testa den här Re/Mind och hoppas på en ny fin vana.

Annons

…crush: Jeremy Irons – ständigt, så otroligt tjusig man. Är också med i Watchmen.

…insikt: Ska spendera hela höstlovet på landet och i skogen – aaaaaah så skönt det ska bli!

…modeupplevelse: Var på pressfrukost med Victoria Silvstedt igår och en kan inte annat än erkänna att hon har en rejäl aura av glamour runt sig.

…beautymåste: Måste överlag klippa mig pga gaah men så tacksam över den här inpackningen. (reklamlänk via Apprl)

…drink: Ska snart stanna och köpa lite te på vägen.

Ha en underbar helg alla!

2 kommentarer till “Fredagsviben”

  1. vita_margarita skriver: 24 oktober, 2020

    Tack för din krönika om källkritik i AB. Så viktigt i dessa dagar och så lågt rankat.
    Vi pratade också tidigt med våra barn att saker och ting inte alltid är vad de utger sig för och att ifrågasätta. (Detta var före sociala medier exploderade.) I dagens läge har jag och mannen ifrågasatt diverse åsikter och frågat efter källan i diverse sammanhang. Man kan säga så här: en del har fått upp ögonen för källkritik, andra slutar prata med oss eller blockar. Allt som inte visar att ens världsbld är rätt är ”ljug” och ”propaganda”. Det som avviker från ens världsbild tas bort ur exvationen. Ett klassiskt förfarande i diktaturer…


    1. Nina Campioni skriver: 29 oktober, 2020

      Så bra att ni står upp och ifrågasätter – det är inte helt lätt alltid, som ni också verkat fått erfara. Ibland är det ju cokså så att man inte ”orkar” ifrågasätta, orka ta striden liksom just för att man vet att det blir en sån himla utdragen diskussion där man talar för döva öron – men vi får kämpa på – och som sagt, viktigt att vi tar det snacket med barnen! Tack för din kommentar!


Dela på:
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/1807640-2/