Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Till fjords

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Sååådärja, nu har jag lyckats ta en paus, starta om datorn och komma tillbaka med ett lite bättre mindset. Hoppas ni haft en riktigt härlig helg? Det måste jag verkligen säga att jag och vi har haft. Vi överraskade mor min som fyllde 70 med en resa till Bergen i Norge. Och det tokiga är ju att jag ens aldrig varit i Norge – är inte det lite sjukt!? Detta grannland som skulle vara så vackert och trevligt! Och det var ju precis vad det var också.

Annons

Annons

Det här gänget kom i hamn på torsdagen och då hade vi lite välkomstdrink och planering av helgen för att komma i säng ganska tidigt då vi skulle upp och ut på fjorden dagen efter. Vi hade hyrt en stor lägenhet via Airbnb så vi bodde alla tillsammans i en lägenhet på två våningar. Helt perfekt!

Fjorden vi drog ut på heter Österfjorden (svensk stavning pga vet inte hur man gör norska på tangentbordet) och det var så sjukt härligt! Regn och sol, regn och sol, regn och sol. Hela tiden varvat precis som det var resten av helgen. Otroligt intressant väder ändå!? Det må vara ett uttjatat talesätt men ”det finns inget dåligt väder…”-meningen är ju ändå extremt sann. Jag hade förvisso överpackat som vanligt men jag hade rätt kläder med mig och njöt 100% av att stå ute på båten medan regnat piskade mig i ansiktet. Bakom mig på bilden ovan och bilden nedan ser ni ett extremt lokalt regn.

Annons

Så Häftigt!

Längre in i fjorden blev det nästan trolskt. Ser nästan ut som lilleputland eller något. Tänk att bo i det där vita huset, helt öde, snacka om fridfullt. Och eventuellt lite ensamt.

Annons

Spegelblankt och tyst.

Till slut kom vi till ett stort vattenfall som båten nästan körde oss ända in i, vi var så pass nära att vattnet stänkte oss i ansiktet – det var en cool upplevelse att känna kraften från vattnet som kom uppifrån.

Annons

Här fick vi också vända och köra hemåt staden igen eftersom vi inte fick åka längre än till Modalen.

Modalen är det här lilla samhället. Här är medelåldern 75 år och det har blivit en ort dit man pensionerar sig, mycket för att staten både ger en en bit land och betalar en för att bo där. Ändå smart sätt att hålla landsbygden levande. Otroligt vackert men kanske inte det smidigaste stället att bo på om man ska jobb-pendla. Därav pensionärsparadis!

Annons

På vägen hem hänge jag, Lasse och barnen på övre däck och sprang i den stora loop som det blev av vinden. Det var som att vara i en sådär turbin som det finns på äventyrsland, vi flög nästan av båten. Extremt roligt tyckte alla inblandade. Essies fina regnjacka finns på rea nu såg jag, här! (reklamlänk via Apprl)

Lek och storm!

Bad hair day, don’t care.         

Och så var vi tillbaka i byen igen. Redo för färsk fisk-lunch! Mer om Bergen kommer imorgon!

Annons

2 kommentarer till “Till fjords”

  1. Margareta skriver: 08 november, 2019

    Vad vackert det är i Norge! Dina bilder inspirerar mig att åka dit.


    1. Nina Campioni skriver: 09 november, 2019

      ja det är helt otroligt – vill åka tillbaka igen!!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/larry-david-plastic-package-rage/