Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Fest, sniglar och regn

Sicken helg. Det var något helt annat än vad man nu vant sig vid helt klart. Hoppas din varit härlig!? Fredagen började med att jag blev arg på min familj för att de satt med skärmar nonstop – toppenstart på helgen med andra ord. Hahaha. Sen blev det bättring på lördagen då jag fick både skogshäng, skärpta barn (och man) och trädgårdsfix på min sida. Mycket nöjd. 

Annons

Den här lille pysen älskar ju skogen precis som jag, väldigt mysigt att få spendera lite tid i den blöta mossan. 

Annons

Vi lekte kurragömma och matade djuren på savannen. Japp, vi har en egen imaginär savann här i skogen. I lördags var där både lejon, giraffer, hästar, dinsoaruier och enhörningar där som behövde mat. Inga konstigheter. Sen räknade vi sniglar, Rocco är en liten stjärna på att hitta sniglar – ”en till mamma” ”en till mamma” – det går inte snabbt framåt när man går en runda när det regnar, det kan man inte säga. 

På kvällen hade Maite bjudit in till party! Alltså jag har inte vart på fest sedan nyårsafton tror jag!? Så sjukt ovant. Började kvällen med att göra en ansiktsmask, ta extremt god tid på mig med smink och hår och sen även en FÖRDRINK med Lára. Alltså, sån lyxig kväll!? Det var en klassisk hemmafest och vi fick sushi att äta. Sushi. Också en sak jag inte testat sedan 2019!?!? Så knasigt. Vissa saker hör helt enkelt ihop med jobb-i-stan och det är som att det inte finns någon annanstans. Men gud, det var SÅ gott. Jag tog om och tog om och tog om. Otroligt gott.

Sen dröjde det inte länge förrän det blev ungdomsdisco på vardagsrumsgolvet. Jag tror vi var fem personer kvar när klockan var 04 och vi fortfarande hoppade runt som om det inte fanns en söndag med barn och aktiviteter.

Annons

Såhär ser man ut när man kommit hem efter att ha dansat i tre timmar och nu försöker se pigg ut på en selfie samtidigt som man letar igenom köket efter lite godis. Hahah. Sen sov jag fem timmar och försökte sedan vara en hyfsat pigg mamma resten av söndagen. Alltså det kändes som ett helt LIV sedan man dansade i ett vardagsrum och skrek med i texterna. Stackars grannar.

Bland annat fick jag agera wingman till Essie som nu börjat sälja jultidningar för första gången i sitt liv. Stort!! Mer om det senare i veckan.

Annons

En sak till – blev kär i den här hörnan av Maites vardagsrum. Hur vackert!? Den där lampan – vill ha en exakt likadan. Konsten. Monsteran. Stolen. Ja, allt – så vackert tillsammans.

Det om det – nu kämpar vi måndag!!

Annons

2 kommentarer till “Fest, sniglar och regn”

 1. Anna skriver: 31 augusti, 2020

  Vilka härliga gula kläder du uppbar i helgen! Och sushi är så smaskigt att göra själv ju! Älskar också skogen! Vår stortjej började scouterna i helgen, hihi. De vill gärna att föräldrar hjälper till så en blir ju sugen på att bli scoutledare alltså.


  1. Nina Campioni skriver: 02 september, 2020

   En älskar ju gult och orange – så härligt!
   Sushi ÄR ju otroligt gott, glömmer liksom bort det mellan gångerna.
   åh vad roligt med scouterna, jag vill också att Essie ska gå scouterna eller strövare eller något sånt. Men bli ledare – så otroligt roligt och SÅ viktig grej att göra för sitt community tycker jag! Heja heja!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/veckans-bast-kladda-103/