Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Fashionweek – mina favoriter

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

fashionweek stockholm spring summer 2019

Ok, så då har det äntligen blivit dags för mina personliga favoriter från modeveckan. Det handlar både om visningar och om enstaka plagg. Helt enkelt det som gjorde mig glad och uppspelt.

Det första var Maria Nilsdotters visning som var som en slags uppvisning i hur en riktigt jäkla bra visning ska vara. Steg 1, visa i en överdådig lokal – i hennes fall Skeppsholmskyrkan. Steg 2, jobba med musiken, gärna med livemusik – i hennes fall en fantastisk kvinna som spelade harpa. Steg 3, jobba med dramatiken – i hennes fall, skicka ut massa rök på golvet som modellerna gick över som en tät dimma. Steg 4, tänk på scenografin – i hennes fall kom modellerna ut från en förtrollad skog. Steg 5, koreografi – i hennes fall gick modellerna runt oss som satt i olika gångar på ett nästan dansant sätt för att sen sluta vid ”skogen” och ställa sig som en tavla tillsammans med harpspelerskan. Steg 6, bra modeller. Maria Nilsdotter klockade in på alla sex stegen och såklart på det allra viktigaste onämnda steget och det är att visa plagg eller i hennes falls mycken som är så vackra att hjärtat hoppar till. Tack Maria Nilsdotter för årets show!

Annons
Annons

fashionweek stockholm spring summer 2019

fashionweek stockholm spring summer 2019

fashionweek stockholm spring summer 2019

När det gäller hår och make så var allt på Jennifer Bloms visning något utöver det vanliga. Jag menar KOLLA in ögonen!? Runt om hela ögat sitter alltså pärlor i svart och silver – hur coolt? Håret med sin Great Gatsby-charm blir en vacker kontrast till det hårda. fashionweek stockholm spring summer 2019

Annons

När vi är inne på Jennifer Blom så blev jag väldigt kär i den här klänningen som jobbar med plisserat och det asymmetriska på ett lite nytt och härligt sätt. Gillar hur tyget faller utmed kroppen.

fashionweek stockholm spring summer 2019

Den här kappan från Ida Sjöstedt (reklamlänk via Apprl) blev en favorit både på grund av färgen men också på grund av formen. Gillar hur den är militantisk men samtidigt feminin, inte så hårt liksom. fashionweek stockholm spring summer 2019

Den här kjolen av Maxjenny! känns superkul och kreativ! Andas också lite Gucci tycker jag? Kul med ett märke som bara öser på!

Annons

Selam Fessahaye

fashionweek stockholm spring summer 2019

En till ljuvlig sak från Ida Sjöstedt – alltså hon har en förmåga denna Ida att få en att drömma om att gå på bal varenda kväll trots att det egentligen är rätt trist med bal? fashionweek stockholm spring summer 2019

Annons

Å så den här färgkombon!?! Älskar det bruna mot det gröna och blå – en kombo jag aldrig kunnat tänka ut själv men som här känns helt självklar och skitsnygg?? Från Stand. 

Valerie

Och så var det fantastiska Valeries fina presentation där hon visade några av de finaste looks hon någonsin gjort tror jag. Som tex de vackra gröna klänningarna nedan och hallå, kolla in örhängena ovan – Valerie har gjort dem själv med nål och tråd hemma! Sånt jäkla kreativt geni alltså!!Valerie

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/skordetid/