Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Fars dag och höstandet

Hej och välkommen till en ny vecka – visst känns den lite ljusare? För vilken omtumlande helg!? Hos oss var det mycket CNN-bevakning i fokus men också en hel del annat. På fredagkvällen testade jag att göra en tacopaj för första gången i mitt liv. Jag hade innan dess aldrig smakat någon heller så jag hade ingen aning om hur det skulle bli. Barnen var på förhand negativa pga ny maträtt – FY FAN liksom. Men…

Annons

Annons

…som ni ser blev det succé! Essie älskade, Rocco har sällan tid att njuta av mat då han hela tiden har lek på hjärnan men han klagade inte i alla fall och till och med italienaren som innan vi åt hade tagit en bild på pajen och skickat till sina italienska vänner och de chockat pratat och skämtat om blandningen tog om flera gånger pga GOTT! Lyckad fredag – poäng till mig! Vill ni ha recept?

På lördagen gjordes inte många knop – vi var barnvakter åt några vänners barn och sen skickade jag Essie och hennes kompis på kalas. Där bestämdes senare att hon skulle sova över varpå jag stack dit med täcke och väska och alles. Vi myste på här hemma samtidigt som jag bara satt och väntade på samtalet och till slut kom det .”Mamma jag vill åka hem”. Självklart älskling. På med jackan och ut i mörkret. Hämta barn, täcke och väska och hem till sängen. Jobbigt men ändå mysigt att barnen vill vara med oss. Så länge det är så kommer jag inte klaga. 

Annons

På söndagen var det såklart Fars Dag. Vi firade med scones och mysfrukost och sen en heldag i trädgården. Löven skulle räfsas, vinrankan klippas, krukor plockas in, saker skulle till återvinningen, örterna skulle klippas och hängas på tork. Vi hade så mycket på listan, solen sken och vi kunde pricka av varenda grej på listan samtidigt som man kände att man jobbade upp lite svett. Skön känsla på så många sätt. 

Resten av kvällen åt vi god fisk, kollade på Schitt’s Creek och tittade på roliga tweets och memes från valet. En riktigt skön söndag på alla sätt och vis! Hoppas din helg var lika bra!

2 kommentarer till “Fars dag och höstandet”

  1. Jessica skriver: 11 november, 2020

    Jösses, hade helt missat den tweeten, ÄLSK på Canada <3


    1. Nina Campioni skriver: 13 november, 2020

      haha eller hur!!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/hande-det-verkligen/