Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

En dag i oktober

För alla er som är nya här i bloggen och på Motherhood så kan jag berätta att jag och min familj spenderar mycket tid i Blekinge. Här har vårt sommarställe förvandlats till året-om-boende för mina föräldrar så därför är vi här ute på landet nu hela höstlovet och njuter av alla vackra färger som naturen ger. Den gamla lantgården har funnits i min familj i fem generationer nu om man räknar med mina egna barn så det är extra roligt att det finns så mycket historia här. Alla har någon gång plockat potatis och kört in hö här.

Annons

Igår var det stora pumpadagen och barnen fick visa morföräldrarna hur man gör en halloween-pumpa, nya traditioner förs vidare uppåt istället för tvärtom som det brukar vara med gamla traditioner.

Nästan synd att det gick alldeles för snabbt att göra pumporna, hade varit roligt att pyssla lite till med det men det gick på några minuter.

Annons

Resultatet – två halvgalna pumpor som också har självlysande tänder i munnen. Essies pumpa gråter dessutom stackarn.

Vi satte dem ute vid brevlådan så alla på den hårt trafikerade vägen kan njuta av dem. Skojjar, vi har lugnet runt hörnet här och det passerar kanske en eller högst tre bilar om dagen och en å annan traktor. Riktigt lyxigt om du frågar mig (och barnen som kan springa fritt och leka överallt).

Sen tog vi en promenad i skogen som också är vår. Vi har planterat en hel del av granarna själva vilket gör det extra kul att ta en sväng och se hur det ser ut.

Vi plockade lite granris för att binda egna kransar som vi senare idag ska åka till kyrkogården med och lägga på familjens olika gravar.

Annons

Det är så otroligt vackra färger i skogen nu, så jag avslutar inlägget med lite ljuvliga vyer på just det! Ha en riktigt bra torsdag alla! <3

Annons

2 kommentarer till “En dag i oktober”

 1. Åsa skriver: 29 oktober, 2020

  Hej!

  Åh, vad fint!! Det är så himla vackert och härligt utomhus nu!

  Jag vet inte om det bara är hos mig som den nya sidan strular för min del. Den liksom hackar när man scrollar neråt i texten. Surfar på mobil ska kanske tilläggas och har hängt med sen Elle och då var det inte så. Ifall du vill/kan återkoppla till sidans ansvariga (eller vad man säger).


  1. Nina Campioni skriver: 30 oktober, 2020

   Ja men visst är det SÅ vackert!! Njuter!

   åh vad bra att du säger det – ska genast återkoppla till teknik-avdelningen, tack!!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/hej-motherhood-2/