Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Skolstart

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Okej, jag ska försöka att inte gråta medans jag skriver det här inlägget men jag LOVAR det kommer vara svårt. För en timma sedan skrev jag en krönika för Aftonbladet med tema skolstart och jag bölade mig igenom texten. Hahaha. Kändes inte lite töntigt att sitta och gråta till sina egna ord, som om jag själv tycker att jag är ett geni typ. Haha. Men, en dag som denna är man ju lite extra känslig. För…

Annons

ESSIE BÖRJAR SKOLAN IDAG!!!!!

Annons

Först när hon öppnade dörren med ett ”men kom nu mamma” tjugo minuter före vi egentligen behövde gå och jag såg hennes lila ryggsäck framför mig insåg jag – ja, nu är vi också här. Det är oundvikligt. Det går inte att bestämma att hon inte ska bli större nu. Det går inte att säga att hon inte får, att hon egentligen bara borde stanna hemma hos mig hela tiden. Det går inte att säga att vi väntar tills nästa år istället. Från och med idag måste jag dela henne med världen på ett helt nytt sätt. 

Och från och med idag så kliver hon i en värld där jag inte får vara med fullt ut. Där hon kommer skapa hemlisar, där hon kommer lära sig saker som jag kommer missar. Där hon bygger en ny värld. 

Självklart är jag stolt och peppad över vad hon kommer få vara med om, vad hon kommer få lära sig, vilka nya vänner hon kommer lära känna. Men jag är också livrädd. Livrädd för allt otäckt som finns därute. Livrädd för att ret. Livrädd för mobbing. Livrädd för våld.

Annons

Men kanske ändå och framför allt – varför måste det gå så fort? Varför var det igår som hon började på förskolan? Hur är det möjligt att jag inte hinner med? Med panik inser jag att en sommar sprang bort och min dotter är sex år och går numera in genom en helt ny dörr på en helt ny skola. Det går FÖR fort. Och det känns också som att alla tycker det? Om nu en hel värld tycker att tiden går för fort – borde inte vetenskapen kunnat hitta på något sätt att sakta ner tiden lite!?!? Det är väl det minste en kan begära ändå?

Kanske inte. 

Åh Essie vad jag hoppas att du ska trivas. Att du ska älska att lära dig. Att det ska dröja länge innan du skriker ”jag hatar läxor!!” och att du ska slippa känna panik inför mattelektionerna eftersom du ju kommer fatta hur man gör. Du är inte som jag. Och vad jag hoppas att alla ska vara snälla mot dig och att du kommer vara snäll mot alla du möter. Att alla vuxna ska finnas där och vara bra – det är banne mig det enda jag begär. Var bra – inte superbäst, megabra eller grym. Bra är gott nog. Bra för barn.

Annons

Hoppas. Och grattis till alla som börjar skolan idag! <3

ps: Essies kläder som hon valt själv för denna spännande tid i livet hittar du här (reklamlänk via Apprl) och här.  (reklamlänk via Apprl)

ps 2: tycker ni att jag borde skaffa en ordentlig kruka till Hortensian? Hahaha, typsikt mig att göra det hyfsat fint men glömma en hyfsat stor detalj i sammanhanget. Jaja. Vi överlever.

Annons

6 kommentarer till “Skolstart”

 1. Helena skriver: 19 augusti, 2020

  Åh känner samma samtligt som jag vet att han och hans föriskompisar är sååå redo! Mest jag som inte är lika redo!
  Man har inte alls samma kontroll som på dagis men det kommer kanske?!
  Allt blir bra och jag hoppas också innerligt att han möter snälla och omtänksamma barn och inte behöver uppleva utanförskap och ensamhet ❤️
  Stor KRAM


  1. Nina Campioni skriver: 21 augusti, 2020

   åh ja, de är ju redo även om vi föräldrar inte alls är det. <3
   Exakt - förskolan är ju lite mer skyddad, skolan är så stor, större klasser, större barn osv. Men som du säger, allt blir bra! Får man hoppas!! KRAM tillbaka!


 2. Carro skriver: 21 augusti, 2020

  Det är pirrigt inför skolstart och stort. Jag var så förväntansfull och stolt när Alve började ettan igår. Stora killen! ?


  1. Nina Campioni skriver: 21 augusti, 2020

   Visst är det!? Så stor dag. Hoppas det gick bra för Alve (så fint namn!)


   1. Carro skriver: 22 augusti, 2020

    Det gick bra. Han tycker det är spännande i skolan. ?


    1. Nina Campioni skriver: 24 augusti, 2020

     Vad härligt!!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/ootd-summerlovin/