Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Camping fail

Sooooo, det är inte bara tält å gröna skogar när man är ute på vägarna om man säger så även om det kanske kan verka så ibland. Vi råkade ut för det största rookie-misstaget en kan göra i stort sett. Nämligen att inte packa upp och sätta upp tältet en gång hemma innan man drar iväg. Jag sa till och med ”vi borde sätta upp det en gång så vi vet hur man gör, annars kommer vi stå där klockan 10 på kvällen, vi bråkandes och barnen gråtandes”. Aja, det ”glömdes” bort. Ni vet, sätta upp ett tält i 30 graders värme i Italien vs gå och bada? Ja, vi gick och badade. Alltså kom vi fram till första campingen och skulle börja. Vi kom en bit på vägen när vi insåg – VAR ÄR PINNARNA!?

Annons

Annons

Japp. Det saknades helt tältpinnar. Så där stod vi – i mitten inpackade mellan vana campare som såg på och tyckte synd om oss. Vi hade alltså plötsligt inget tält. Tack och lov fanns det en campingaffär i närmsta by (det här var ju ett ställe som låg i berg/campingvärlden så vi hade tur), månne fanns det reservdelar? Det gjorde det inte. Men det fanns helt nya tält att köpa. Ja, vad skulle vi göra!? Så det var bara att spontanköpa ett tält på plats. Schysst nog fick vi rabatt då tältet vi valde hade stått i en utställning – så det blev ett bra pris, alltid något. 

Tillbaka till campingen och nu hade hela området engagerat sig i vårt öde och kom och hjälpte oss att sätta upp ”jävelskapet”. Och det kom på plats, det är ett enormt tält, men det kom på plats och vi sov otroligt gott i det. Och vi lärde oss läxan – om du tänker tanken att ”vi borde” så GÖR. Nu här hemma fortgår diskussionen med företaget som vi köpte tältet av, för nu ska ju det skickas tillbaka och pengar ska fås tillbaka. Det löser sig, men ja, inte den start man ville ha på campinglivet.

Annons

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/ootd-italian-nights/