Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Bruschetta och fotbollscup

Inlägget innehåller reklamlänkar till återförsäljare. Samtliga produkter är valda av mig. Läs mer här >

Solen skiner och det är svinkallt ute – plötsligt känns det som att vi är i december redan!? Tog på mig både vinterjacka, mössa, vantar och halsduk i morse, frös ändå ända in i märgen!? Huga. Nåväl, började måndagen på ett oväntat men lite kul vis – sitter nämligen och skriver det här i en soffa hos Bilia. Har lämnat in bilen på ett så kallat ”förtest” där de går igenom bilen för att ge oss en lista på saker som bör fixas innan den lämnas tillbaka. Skulle tagit tjugo minuter, har suttit här i förtifem nu så listan blir väl låååång. Nåväl, hoppas din helg varit bra!? Min var väldans lugn men rolig och väldigt social.

Annons

Fredag kväll spenderades hos vänner på Lidingö då italienska gänget samlades för lite fredagsmys. Det innebär att alla tar med sig en rätt och som svar på det – ja, vi blev mätta. Vi tog med oss förrätt, bland annat SVINGOD bruschetta som Simone snodde ihop. Återkommer med recept på det! Klockan nio på kvällen kändes det som att klockan i själva verkat var 01 på natten så vi körde hem och barnen somnade lägligt i bilen. Sen sov de till åtta på morgonen därpå och jag kände mig utvilad för första gången på rätt länge.

Annons

På lördagen hade fina Lisa bjudit in till tårtkalas för sin födelsedag så vi samlades ett härligt gäng med barn och hundar och mumsade och babblade i flera timmar på lördagseftermiddagen. Också det sånt himla perfekt upplägg, eftermiddagshänget – underskattat häng ändå!? Så kommer man hem och har en hel lördagskväll kvar att mysa på. Vi poppade popcorn och kollade på film under en filt, perfekt lördag!

Annons

På söndagen var det dags för min och Essies allra första fotbollscup. Sjukt roligt! Vi tränare var extremt peppade och jag hade typ ingen röst kvar efter allt hejande och tjoande. Det började också hagla och regna vilket kändes som en klassisk start på fotbollskarriären – det är exakt det minne jag själv har från min egen match-debut. Eller om det till och med snöade!? Jag minns i alla fall att jag såg ut EXAKT såhär: 

….peppen är total för Essie. Haha. Nåja, hon såg faktiskt inte ut såhär hela dagen utan sprang och var med rätt mycket också. Det roliga är att hon ABSOLUT inte vill spela men sen när hon får bollen lyser hon upp i ett superstort leende och kör på! Svårt det där. Frågade henne också efter turneringen vad hon tyckte. ”Jo det var rätt kul” lät det då men senare på dagen skulle hon ändå sluta med fotboll. Svårt att tyda emellanåt. Resten av dagen klippte jag äppelträd och planterade perenner och frös om händerna. Sen blev det taco-kväll och söndagsmys!

Annons

Just det – jag ”Broke the Internet” också med min skjortjacka. Haha, nej det gjorde jag inte men jag fick EXTREMT många frågor, fler än jag någonsin fått på ett plagg, om var den här supersköna saken kommer ifrån. Lever i den just nu. Du hittar den här, dock hittar jag inte den i min färgställning längre, antagligen är den slut, men finns i andra färger iaf! (reklamlänk via Apprl)

Nu är det måndag – snart höstlov – let’s do this! Ps: bilen är fortfarande inte färdig…

Dela på:
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/veckans-bast-kladda-108/