Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

Örternas magi

Försöker bli frisk med hjälp av örter

Sen den här sjukan som aldrig vill ta slut har tagit över min kropp så försöker jag ALLT som kommer i min väg. Har ätit antibiotika, fått någon slags italiensk hälsokoströra, druckit hostmedicin, börjar med nässköljning, druckit blutsaft och sån här ört-blandning. Och så har jag druckit mammas örtamedicin varje dag. Jag tänkte att ni skulle få se vad det är jag dricker just nu. Försöker bli frisk med hjälp av örter

Annons

Ja, här står mamma och plockar nässlor och det kan man ju också dricka men mest kom de här bilderna med eftersom de är fina och eftersom jag inte hann ta när hon plockade det jag dricker. Ni vet väl att nässlor också är nyttigt!? Torka det och gör te av det, lägg på flingorna på morgonen eller blanda i salladen. Försöker bli frisk med hjälp av örter

Annons

Det finns en del nässlor här på landet om en så säääääger. Försöker bli frisk med hjälp av örter

Men det jag dricker just nu är älgört! Älgört har massor av fina egenskaper såsom antiinflammatoriskt, lindrar huvudvärk och kan vara febernedsättande, kan även lindra reumatiska problem, förkylning och influensa. Ja ni hör ju, dumt att inte testa. Så nu dricks det te hela dagarna. Försöker bli frisk med hjälp av örter

Ett tips är att söta med honung om man tycker att det smakar lite beskt. Annars är det bara att koka i vatten, låta det dra en stund och sen sila av!  Lycka till!

Annons

Försöker bli frisk med hjälp av örter

4 kommentarer till “Örternas magi”

 1. Jessica skriver: 18 juli, 2019

  Du… det kan inte vara så att du touchar med näsan i den berömda ”väggen”? Att det är det som får all konstig skit att komma ut ur kroppen? Hoppas inte, känner bara igen detaljerna om konstiga sjukor och symptomer som hoppade på mig en gång i tiden. Hursomhelst, ta hand om dig, hoppas du mår bättre snart! Kram J (jessjess.me)


  1. Nina Campioni skriver: 22 juli, 2019

   Åh tack för din omtanke!! Visst har jag funderar på detta jag också – det är ju vanligt att man blir sjuk när man är stressad och slutkörd. Och visst är det så att våren varit lite tuff inte minst med dränering och mögel i huset osv…men jag måste säga att jag känner mig väldans ostressad och inte slut på ”det” sättet – men, jag ska verkligen tänka på detta!! Tack igen, kram!


 2. Caroline Bertills skriver: 21 juli, 2019

  Hej!
  Inte bra att gå och dra med symtom en längre tid,du måste gå till läkare och göra en bedömning om det behövs blodprovskontroll/lungröntgen.
  Förstår inte varför ni(har sett en del andra bloggare som gör likadant)kör med en massa örter och diverse istället för attsöka vård i tid…
  Lycka till,
  Caroline,själv läkare


  1. Nina Campioni skriver: 22 juli, 2019

   Hej hej!
   Jag har varit hos läkare TRE gånger för detta – ingen vet något, hittar något – det enda man uteslutit är lunginflammation och kikhosta. Jag har skrivit om detta tidigare i bloggen.
   Men då är min fråga tillbaka till dig: jag fick ringa TRE gånger och BE om att få träffa en läkare, till slut bröt jag ihop och grät i telefon, då kunde de till slut hitta en tid till mig, först ville de att jag skulle komma i augusti. Så även om man vill gå till läkare så får man ju inte alltid, ingen har tid, ingen vill lyssna (iaf i Sthlm). En annan fråga är också varför man inte lyssnar på patienten, jag har också försökt få läkaren att kolla igenom mig på fler sätt än bara hostan då jag varit sjuk mer eller mindre hela våren men får inget gensvar utan ENDAST ta odling på hostan. Så därför känner jag att jag måste prova andra saker också. Nu fick jag till slut träffa en oerhört trevlig läkare här i Blekinge som tog sig tid att lyssna på mig trots att vi var där för att kolla min dotter – hon gav mig lite medicin som förvisso inte heller hjälper ett skit men hon lyssnade iaf.

   Förlåt nu blev jag lite irriterad på tonen och det var inte meningen men jag blir lite frustrerad när du skriver ”förstår inte varför ni inte söker vård i tid” när jag inte gjort annat hela våren men inte fått någon som helst hjälp eller ens någon som är intresserad av att hjälpa mig från vårdens sida…

   Tack i alla fall för din kommentar! Inser att den kommer från välvilja 🙂


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/tosia-bonnadan-ronneby/