Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

BBQ och gos

Hej på er kära vänner! Hoppas ni har haft en riktigt fin helg – min blev över all förväntan. Som ni vet har fokus legat på sorg och bearbetning senaste tiden men till helgen gick det över i något slags accepterande och ”nu gör vi något av det här”-känsla. Och det är ju VÄLDIGT mycket tack vare er. Det har strömmat in kärlek, värme, berättelser, igenkänning, sorg och ilska från alla håll och kanter och det har ju dels gjort att jag känt mig mindre ensam men dels och kanske främst gjort att jag känner att jag har fyller en funktion eller att mitt val av att dela med mig har en mening. Och det har varit SÅ fint att så tydligt förstå. Därför sitter jag nu och filar på vad man mer kan göra kring det här, för att lyfta frågan, för att ge kvinnor en plats att öppna upp. Mer om det senare i veckan här i bloggen. Nu går vi tillbaka till helgen.

Annons

Förutom att mina barn fick stå ut med en mamma som försökte svara på tusentals kommentarer och DMs under helgen i telefonen unnade vi oss något som vi inte gjort på väldigt länge, nämligen brunch på restaurang. Det var inget lätt val – hur ska man tänka i dessa tider egentligen? Men, en brunch med familjen kändes ändå görbart och det var SÅ mysigt.

Annons

Vi testade nya Jaquelines och jag blev helt kär i inredningen. Kändes som en blandning mellan en härlig karamell och Peach Pit i Beverly Hills. Kolla rosa köket!?! Vi hade gott om avstånd till andra bord så det kändes aldrig riskabelt för den sakens skull, så vi kunde slappna av och njuta. Jag och barnen delade på banana split och det var inte trist eftersom barnen inte gillade och jag fick hela, moahahah.

Mycket gos av den hära killen har också varit otroligt läkande. <3

Annons

På kvällen dukade vi upp lite hemma och hade en familj över som vi träffar ofta. Eftersom det var italienarna som bestämde meny hade de självklart handlat kött för larvigt många kronor och åkt flera mil för att köpa det. Därför blev det helt rimligt…

…grill i november. Inga konstigheter. Därute står de i duggregn och ger kärlek till sitt kött. Knasbollar. Sen åt de så mycket att de inte kunde sova ordentligt på natten. Någon som vågar gissa på att det blir samma visa nästa helg? Japp, ingen högoddsare på det. 

På söndagen hade jag fotbollsträning med Essie – yes, vi fortsätter ett tag till, igår sa hon att hon ville köra hela inomhussäsongen (kan bero på att de fick hänga i lianer och ringarna som uppvärmning och avslutning) åtminstone – så det var ju kul för denna soccermom att höra!

Annons

På eftermiddagen fick jag den här fina bilden skickad av mina föräldrar – livsnjutare ändå!? Blev avis – resten av söndagen tränade jag, hängde med barnen när de badade badkar, fotade lite bilder till Nuggets och pysslade med lite småsaker. Skön söndag faktiskt. 

Nu på morgonen vill jag tipsa om senaste avsnittet av podden med ingen mindre än Hannapee – alltså, klokare och finare människa får en svårt att hitta. Lyssna här!

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/fredagsviben-133/