Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

A Day of Hysteria

A day of hysteria

En gång i tiden var hysteri en vanlig medicinsk diagnos för kvinnor. Trots att hysteri kategoriserades som en sjukdom var symptomen, de “psykiska störningarna”, synonyma med en normalt fungerande kvinnlig sexualitet – kåtslag, nervositet, svettningar, irritation och ”hysteriska paroxysm” (orgasmer) med flera.

Annons

Onani kunde till exempel lägga in dig på mentalsjukhus. Därav benämningen hysterikor för “drabbade kvinnor”.

Annons

Kvinnans kropp och kvinnohälsa har i alla tider prioriterats lågt, om alls. PMS, mens, lust och njutning, förlossning, underlivet. Alla dessa frågor har varit, och är fortfarande till viss grad, tabubelagda och många kvinnor lever i tystnad med sina frågor, smärtor och skamkänslor.

Vi är inte tysta längre. Vi är nyfikna, kunskapstörstiga och trötta på att inte vara prioritet. Det önskas förståelse och support inom kvinnohälsa. Det är dags. Tiden är nu. Tillsammans med några av landets främsta experter, förebilder och entreprenörer på ämnet vill vi bryta normer, krossa tabun och myter genom att inspirera, belysa och upplysa.

Välkommen till A Day of Hysteria – en dag fokuserad och koncentrerad på kvinnohälsa. Jag kommer själv vara på plats för att moderera ett samtal om fertilitet, att spricka och annat härligt som rör graviditet och förlossning.

Läs mer om A Day of Hysteria och hitta dagens fullspäckade schema här: A DAY OF HYSTERIA EVENT

Annons

Här bokar du din biljett: BILJETT

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/hostens-trendigaste-look/