Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

6 böcker man måste ha läst

Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Jag tänkte jag skulle berätta om mina bästa läsupplevelser någonsin! Man får ju alltid den där frågan i olika sammanhang: vilken är den bästa bok du läst? Jag brukar ha ett enkelt svar på det men samtidigt finns det ju så många som man borde nämna och som jag tycker att man MÅSTE ha läst i sitt liv. Så därför kommer här mina sex absolut viktigaste böcker. Och, du kommentera gärna, vilken är DIN bästa bok någonsin?

Annons

Dödssynden/To Kill a Mockinbirg av Harper Lee (reklamlänk via Adtraction)
Den här boken sätter jag alltid som ”den bästa jag någonsin läst” – en bok som är precis lika aktuell då som nu. Berättas ur 9åriga Scouts ögon, hon och hennes familj bor i amerikanska södern på, tror 50/60-talet, hennes far som är advokat tar på sig jobbet att försvara en svart man som blir anklagad för våldtäkt på en vit kvinna. En bok om orättvisa, rasism (BLM redan här!). Det är också lite extra spännande att Harper Lee, som vann priser för den här boken, sen inte publicerade fler böcker förrän hon gav ut sin sista bok Go set a Watchman året innan hon dog. Mytomspunnen författare minst sagt. Lyssna gratis här!

Annons

Utvandrarna, Invandrarna och Nybyggnarna av Wilhelm Moberg (reklamlänk via Adtraction)
På förhand trodde jag verkligen inte jag skulle bli så trollbunden som jag blev. Herregud, vilket mästerverk den gode Moberg skrivit. Handlar förstås om Karl-Oskar och Kristina från djupaste Småland och deras liv och drömmen om ett bättre sådant i Amerikat. Inte bara intressant ur ett svenskt historieperspektiv utan det ger oss också en tankeställare kring invandringen till vårt egna land idag. Hoppas jag. Hur som – OTROLIGA böcker som inte går att lägga ner. Jag är så jäkla peppad på nya filmen också! Lyssna gratis här!

Förnuft och Känsla/Sense and Sensability av Jane Austen (reklamlänk via Adtraction)
Jag hade en tid då jag bara läste klassiker, jag såg mig själv som lite intellektuell och speciell. Jag skulle också tvunget läsa dem på originalspråk, haha. Det var töntigt – MEN jag är väldigt tacksam över att jag läste alla de där ”tunga” klassiska verken. Och speciellt då Jane Austen. Vilken otrolig känsla hon hade, jag gillar alla hennes böcker men just den här sticker ut tycker jag. Boken handlar om ett gäng systrar som alla längtar efter kärleken men då, på 1800-talet, precis som nu får de inte själva bestämma vem kärleken ska ges till. Lyssna gratis här!

Sagan om Ringen-triologin av J.R.R Tolkien
Ja, nu har det ju då blivit lite töntigt och nördigt att tycka om den här serien men så får det väl vara då då, det tar ändå inte bort det faktum att böckerna är otroliga! Spännande, känslosamma och otroligt häftigt skrivna. Man slukas verkligen in i den här världen som Tolkien målar upp och det är fanken inte många författare som klarar. Det är väl typ han och J.K Rowling? Så har du inte läst utan bara sett filmerna – gör dig själv en tjänst och fly verkligheten en stund!

Annons

Svindlande Höjder av Emely Brontë (reklamlänk via Adtraction)
Precis som i fallet med Jane Austen så lästes den här boken i min klassiker-period och hej å hå vilken berättelse! Även den som inte läst boken känner nog till namnen Heathcliff och Catherine pga de mest olycksaliga älskarna sedan Romeo och Julia. Som läsare slits du mellan hopp och förtvivlan och vill bara kliva in i boken och skrika rakt ut: SHE LOOOOOVES YOOOOU!!!! Typ. Lyssna gratis här!

American Pshycho av Bret Easton Ellis (reklamlänk via Adtraction)
Modern klassiker som trollband mig när den kom och verkligen så otroligt bra beskriver tomheten som så många känner inom sig. Allt handlar om status och om hur mycket pengar du kan tjäna på så kort tid som möjligt, om att synas med rätt människor, att äta på rätt ställen. Vi får följa med Patrick Bateman i hans liv som superstar på Wall Street men vad som sker i hans mest mörka stunder är det ingen som kan föreställa sig. Easton Ellis har dessutom det snyggaste namnet i kvinnaminne, bara en sån sak.

Annons

Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/sa-gar-det-i-valet-2020-usa-biden-vinner/