Nina Campioni
Välkommen till mig, Nina heter jag och bor med min italienska man och två barn i ett hus i Enskede. Jag är journalist, krönikör, författare, programledare och driver podden Vattnet Går. Här blandas hållbart mode med feminism och italiensk pasta och familjeliv tillsammans med film, musik, tv och fotboll. Allt i en salig röra!
Annons

4 tv-serier ett bingea

Efter ögonskadan då jag endast kunde lyssna till ljudböcker har jag på gott och ont återigen kommit tillbaka till mina älskade tv-serier. På ont därför att det som vanligt går ut över mitt läsande. Jag brukar försöka läsa ett kapitel i sängen innan jag slår på datorn men tja, ett kapitel är ju inte direkt långt alltid… MEN, så älskar man ju serier, vad ska man göra liksom!? Så, hög tid att lista det jag ser just nu och vad jag ser fram emot att spana in.

Annons

Just nu ser jag WATCHMEN (ovan). Jag har länge velat se den men efter att den drog hem typ alla Emmys så kände jag att nu har jag väntat länge nog. Den är ju egentligen perfekt för mig som både älskar superhjältar/innor, fierce leading ladies, tidshoppande och starka känslor av att ”jag fattar ingenting”. Och den ÄR bra, ingen tvekan om saken. Många av skådisarna med Regina King i täten är ruggigt bra. Men det är något som gör att det inte är BAAM liksom? Jag vet inte exakt vad det är men jag blir inte totalfängslad. Kanske är det liksom FÖR mycket av att inte fatta ett jota som gör att man liksom inte orkar? Ikväll ser jag sista avsnittet och kanske är det då som hela poletten trillar ner och som gör att jag kommer älska den här serien för alltid.

Annons

En annan serie som vann stort under Emmygalan är Shitt’s Creek och det är nästa serie jag ska sätta tänderna i. Längtar. Känns som den har en härlig Arrested Development-känsla eller hur? Serien är skapad av pappa och son Levy och bara det tycker jag ger den här serien lite extra känsla och hjärta. Pappa och son spelar också pappa och son i serien. Och få saker är ju så eggande och underhållande som när riktigt rika personer ska försöka klara sig själva utan pengar och stora slott.

Den här serien är ju så knasigt att jag inte sett än, den är inte helny precis och den behandlar verkligen saker close to my heart och dessutom med otroliga Cate Blanchett i huvudrollen. Serien, som är baserad på en verkliga händelser, handlar om den konservativa hemmafrun Phyllis Schlafly. Hon var emot den kvinnorättsliga jämställdhetsrörelse under den andra vågens feminism som bland annat drevs på av Gloria Steinem (passande då jag läser hennes biografi just nu) under 70talets USA där kvinnorna kämpade för en jämställdhetslag. Politik är alltid spännande om det är välgjort och välspelat vilket det här naturligt (tror jag) är. Måste se!

Annons

En person som är forever intressant på något knasigt vis är ju Paris Hilton och nu har det släpps en dokumentär om just henne. Jag har följt henne mer eller mindre sedan den otroliga roliga serien the Simple Life och tyckt att hon verkat mycket smartare än vad folk vill ge henne cred för. ”Dum blondin” vill de flesta avfärda henne som. Men så såg jag en annan dokumentär om influensers och social media-stjärnor där hon deltog i och man förstår att hon är en otroligt ensam och olycklig person och långt ifrån den här chosefria och lättsamma personen som man fått en bild av i media. Därför känns det här dokumentären otroligt spännande på förhand!

Vad tittar du på just nu!? 

 

Annons

4 kommentarer till “4 tv-serier ett bingea”

 1. Anna skriver: 21 oktober, 2020

  Härligt med serietips! Vad vore livet utan böcker och serier ☺️ Dock är jag tvekis till om dokumentären om Paris är en dokumentär, då hon gjort den själv. Då tappar den oberoende och det objektiva perspektivet. Blir bara ett annat format, från egen kanal, på nåt vis… Den kan dock vara sevärd ändå såklart.


  1. Nina Campioni skriver: 22 oktober, 2020

   Eller hur, trist liv utan det verkligen!
   Ja, det har du rätt i men sett den nu och måste säga att den ändå känns väldigt naken och ärlig – hon målar liksom inte upp någon härlig bild av livet direkt. Sen förstår man lite senare varför hon gjort dokumentären, den har ett tydligt mål men eftersom det målet är sjukt viktigt känns det liksom aldrig igensatt – väldigt sevärd!


 2. Denna Sandra skriver: 22 oktober, 2020

  Jag ser nyaste säsongen av Fargo, Älska mig och Criminal UK/France. Bra, ju! Jag har även blivit nöjd med det jag har sett av Soulmates och Roadkill och ser fram emot varje nytt avsnitt av dessa serier! Vet dock inte varför jag har plågat mig igenom STÖRTSEGA The Vow? Skitdålig dokumentärserie.

  Vad gäller läsning så är det Min mörka Vanessa (Russell), Överlevarna (Schulman), Knutby (Bonnier) och Söndagsvägen (Englund) som jag har gillat mest på sistone! Tyvärr har jag haft svårt att komma in i Familjen (Bäckström Lerneby)och Jag ser allt du gör (Norlin) och är frustrerad över detta, då jag vet att jag borde gilla dem …?

  Finns så många nya, bra serier och böcker som jag ska gotta mig åt i vinter!! Hurraaa!!


  1. Nina Campioni skriver: 23 oktober, 2020

   Åh FARGO!! Har helt glömt bort den serien – älskade första säsongen sen vet jag inte varför jag missade att fortsätta – TACK för påminnelsen! Och oj vad mkt bra tips, har bara sett Älska mig av dem du tipsar om – grymt med en bra hög!

   Och böckerna, vad roligt med inspiration. Sugen på alla de du föreslår – har bara läst Familjen av dem och jag läste den på två regniga dagar, försvann in i den, haha, vad olika det kan vara!

   jaaaa hurrraaaa!!!!


Dela på:
Annons
Laddar
https://ninacampioni.motherhood.se/recept-bruschetta-med-ansjovis/